Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Απάντηση του Σύριζα Εύβοιας στην ΝΟΔΕ της ΝΔ για την ανεργία

┃Για άλλη μια φορά η ΝΟΔΕ Εύβοιας μας εξέπληξε…  Δεν είναι η ΝΔ που ως κυβέρνηση διέταξε με νόμο τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 32%; 
Που υπόσχεται στους εργαζόμενους τον «παράδεισο» των ατομικών συμβάσεων και της ελαστικής εργασίας; 


Επιμένει να προκαλεί τον κοινό νου με ανακοινώσεις που δεν πείθουν κανέναν. Η ΝΔ θέλει να ξεχάσουμε την επίδοση που πέτυχε η ίδια, το δεκάμηνο του 2012 με αρνητικό ισοζύγιο   (-16.827 θέσεων εργασίας), στις ροές μισθωτής απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα, και επιχειρεί να υποβαθμίσει την επίδοση του φετινού δεκάμηνου η οποία είναι θετική, η υψηλότερη από το 2001 και διαμορφώνεται στις +167.451 νέες θέσεις εργασίας. 

Η ΝΔ δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι επί των ημερών της έφτασε την ανεργία στο αρνητικό ρεκόρ του 27,9% και την παρέδωσε υψηλότερη απ’ ότι την παρέλαβε, ενώ σήμερα η ανεργία έχει μειωθεί στο 20,6% και οι άνεργοι είναι λιγότεροι από ένα εκατομμύριο για πρώτη φορά μετά το 2011.

Η ΝΔ θέλει να κρύψει ότι με νόμους δικούς της και του ΠΑΣΟΚ και επί των ημερών τους, οι μισθοί μειώθηκαν δραστικά, οι συλλογικές συμβάσεις καταργήθηκαν, η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση εκτινάχθηκε, οι εργαζόμενοι έγιναν ο αδύναμος κρίκος στους χώρους δουλειάς.

Αυτό το μοντέλο εργασίας και ανάπτυξης υπερασπίζεται και σήμερα. Η ΝΔ ανακυκλώνει αποτυχημένα επιχειρήματα, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα… είναι η μόνη τακτική που της έχει απομείνει μέχρι να κουραστούν και οι ίδιοι οι εμπνευστές της.

Χαλκίδα 15 Νοε. 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...