Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Εγκρίθηκε η εγκατάσταση 11 νέων αιολικών πάρκων που θα ισοπεδώσουν τον Καβοντόρο

Παρα την Επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (10/7/2014) οτι οι αδειοδοτήσεις των έργων έχουν βασιστεί σε μελέτες που παραβιάζουν ξεκαθαρα την Οδηγία 92/42 Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) της ΕΕ για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Οχη και τον Καβοντόρο, τελικα ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης προχώρησε στην αδειοδότηση των έργων
Η άδεια αφορά σε 11 αιολικά πάρκα της εταιρείας RF Energy, ελεγχόμενης μετοχικά κατά 50% από την εισηγμένη FG Europe (όμιλος Φειδάκη), με συμμετοχή και εταιρειών του Ρέστη. Του γνωστού και μη εξαιρετέου Βίκτωρ Ρέστη που είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό  αφού σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη και την ποινική δίωξη σε βάρος του είναι αρχηγός συμμορίας για απιστία, απάτη, εκβιασμους, απειλές, ξυλοδαρμους, ακόμα και απόπειρες ανθρωποκτονίας

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σημερα το euro2day.gr τα αιολικά πάρκα θα εγκατασταθούν στη Νότια Εύβοια και τους περιβαλλοντικούς όρους για επένδυση προϋπολογισμού άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε με απόφασή του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Η έγκριση αφορά σε 11 αιολικά πάρκα της εταιρείας RF Energy, ελεγχόμενης μετοχικά κατά 50% από την εισηγμένη FG Europe ΕΦΤΖΙ 0,00% (όμιλος Φειδάκη), με συμμετοχή και εταιρειών του ομίλου Ρέστη.

Τα αιολικά συνολικής ισχύος 225 μεγαβάτ θα εγκατασταθούν στη Νότια Εύβοια, και αποτελούνται από 75 ανεμογεννήτριες της Vestas, ισχύος 3 μεγαβάτ η καθεμία.

Η παραγόμενη ενέργεια, σύμφωνα με την άδεια, θα διοχετεύεται στο εθνικό δίκτυο με υποβρύχιο καλώδιο μήκους 59,5 χιλιομέτρων. Αυτό θα συνδέει τη θέση Ευαγγελισμός-Κόμητο της Εύβοιας με την Κακιά Θάλασσα Κερατέας στην Αττική.

Για τα έργα στον νομό Αττικής, η έγκριση περιβαλλοντικών όρων δεν είναι ιδιαίτερα σαφής. Μιλά συγκεκριμένα για υπόγειο καλώδιο υψηλής τάσης μήκους 18,5 χιλιομέτρων που θα συνδέει την Κακιά Θάλασσα με σημείο στα Μεσόγεια, όπου θα κατασκευαστεί Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης. Τα ακριβή σημεία της όδευσης του υπόγειου καλωδίου και κατασκευής του ΚΥΤ περιγράφονται σε χάρτη, χωρίς όμως κάποια συγκεκριμένη αναφορά στην Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...