Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Συμμετοχη του Δήμου Καρύστου στην Τουριστική Έκθεση ¨"Ουτρέχτης - Ολλανδίας

Ο Δήμος Καρύστου ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση για τουριστική συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος ,συμμετείχε στην διεθνή τουριστική έκθεση VACANTIEBEURS 2017 στην ΟΥΤΡΕΧΤΗ - Ολλανδίας από 10-15/1/2017 μαζί με την ένωση ξενοδόχων Ευβοίας.

Ως Δήμος επιθυμούμε να εκφράσουμε τα θερμά συγχαρητήρια μας για την άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και την Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας.
Στην έκθεση μας δόθηκε ή δυνατότητα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να
διευρύνουμε την συνεργασία μας και να παρουσιάσουμε το τουριστικό δυναμικό που διαθέτουμε.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης εξασφαλίσαμε και δεύτερο σημείο της παρουσίας μας με stand μέσα από το περίπτερο του ΕΟΤ και έτσι διευρύναμε τα σημεία ανάδειξης μας και προσέγγισης του κοινού. Οργανώσαμε την παρουσίαση της Εύβοιας μέσα από “ power point” , στον χώρο του ΕΟΤ, προς το Ολλανδικό κοινό με την φιλική συνδρομή του “Prinos Reizen”.


Τα μηνύματα που καταγράφονται από την Ολλανδική αγορά για την προσευχή τουριστική περίοδο προς τον προορισμό της Εύβοιας είναι περισσότερο ενθαρρυντικά από κάθε άλλη φορά και δείχνουν την δυναμική της Εύβοιας σαν αυθεντικό προορισμό που κατακτά τα τελευταία χρόνια μια σπουδαία θέση στις προτιμήσεις των Ολλανδών τουριστών

Η ανθρώπινη παρουσία της Εύβοιας και ιδίως της νότιας Καρυστίας στην έκθεση ήταν αρκετά πολυπληθής και συντονισμένη.

Όσοι επαγγελματίες του Δήμου Καρύστου δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, έστειλαν διαφημιστικό υλικό δια μέσου της υπηρεσίας του Δήμου που μαζί με την Περιφέρεια είχε τον συντονισμό μεταφοράς.

Στην έκθεση δημιουργήθηκαν συναντήσεις, διανεμήθηκαν τουριστικοί οδηγοί, χάρτες, θεματικά έντυπα, διαφημιστικό υλικό, προσπέκτους πολλών ξενοδοχείων και επαγγελματιών από όλη την περιφέρεια.

Για την νότια Εύβοια η τουριστική αγορά της Ολλανδίας παραμένει ένας από τους βασικούς μας στόχους, που βρίσκεται σε φάση προσέγγισης και ανάπτυξης εδώ και 8 χρόνια.

Τα δε αποτελέσματα της όλης αυτής προσπάθειας, όπου με υπομονή και επιμονή έχουμε επενδύσει, είναι πλέον ορατά στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καρύστου και όχι μόνο.

Θα τολμούσαμε δε σήμερα να πούμε, πάντα σε χαμηλούς τόνους, ότι η Νότια Καρυστία και γενικά η Εύβοια δεν είναι πια “ο άγνωστος προορισμός.” για την Ολλανδική αγορά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επισκέπτες στο περίπτερο μας έδειξαν για οδοιπορικές διαδρομές ,μονοπάτια, πράσινο τουρισμό, περπάτημα στο βουνό, ποδηλατικές διαδρομές πακέτα διακοπών με προσφορές.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τέτοιες εξωστρεφείς δράσεις, δημιουργούν προϋποθέσεις ενδυνάμωσης των επαγγελματικών δεσμών μεταξύ των εκπροσώπων των τουριστικών επιχειρήσεων, διευρύνουν την εποχικότητα, συμβάλουν στην προβολή και προώθηση της τουριστικής ταυτότητας της Καρυστίας και απαντούν στα οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε η κρίση.

Το κόστος για τον Δήμου Καρύστου, για την όλη παρουσίας μας στην έκθεση (μεταφορά υλικού, εισιτήρια μετάβασης, διαμονής, εστίασης) καλύφτηκαν εξολοκλήρου από τους συμμετέχοντες επαγγελματίες .

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τον επικεφαλής αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Κοτζιά για την συμπαράσταση, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ όσους συμμετείχαν ενεργά με την παρουσία τους στην αποστολή.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΡΑΒΙΟΛΟΣ

1 σχόλιο:

  1. και ποιο είναι δηλαδή το τουριστικό προϊόν της Νότιας Έυβοιας? πεζοπορία στα αιολικά πάρκα? η ανάμεσα σε εγκαταλελειμμένα νταμάρια? προχωρημένο, νομίζω θα ενδιαφέρει κάθε Ολλανδό πεζοπόρο. α όχι έχουμε και παραλίες με ξαπλώστρα και φρέντο..και ωραία θάλασσα, οκ ψάρι δεν έχει μείνει ούτε για δείγμα αλλά έχουμε ωραιότατο καλαμάρι παταγονίας.. πάμε γερά... και συνεχίστε εσείς να βλογάτε τα γένια σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...