Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Το Μαρμάρι όμηρος των εργολάβων του βιολογικού και της παλαιοκομματικής νοοτροπίας

Κλείνει ήδη ένα έτος από την εκκίνηση των έργων εγκατάστασης των σωληνώσεων για τον βιολογικό καθαρισμό του Μαρμαρίου και το χωριό έχει τεθεί κυριολεκτικά υπό την ιδιότυπη ομηρία των εργολάβων του έργου. 


Σκαμμένο σε πολλά σημεία εδώ και μήνες, ήδη βιώνουμε όλοι μας και ειδικά οι μαγαζάτορες, μετά και τις νεροποντές του περασμένου μήνα, τις συνέπειες των αλλοπρόσαλλων
εκσκαφών.

Ειδικά (και περισσότερο) στον παραλιακό δρόμο που έχει γίνει το χωνευτήρι των χωμάτων και της λάσπης που συρρέουν από τους εσωτερικούς κάθετους δρόμους της πόλης, καθώς και της (αποπνικτικής πολλές φορές) σκόνης που δημιουργείται από την διέλευση των οχημάτων.

Εξωφρενικό είναι και το γεγονός ότι στο σημείο που βρίσκεται το γήπεδο 5Χ5 έχει αφεθεί μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών προς την μεριά της θάλασσας και είναι ευτυχές το γεγονός ότι δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα κανένα ατύχημα.

Αλήθεια θα κλειστούν ΠΟΤΕ’ αυτοί οι δρόμοι;;;;

Αλλά εδώ είναι Μαρμάρι. Κανέναν αρμόδιο δημοτικό ή τοπικό άρχοντα δεν τον ενοχλούν τα ανωτέρω. Και δεν μιλάω για τους δημοτικούς ή τοπικούς συμβούλους. Αυτοί ή έχουν παραγκωνιστεί ή τους αγνοούν επιδεικτικά.

Όπως, επίσης, δεν τους ενοχλούν η μετατροπή των κάδων ανακύκλωσης σε κάδους σκουπιδιών, η απαξίωση των ελάχιστων δημοτικών υπηρεσιών που παρέχονται στο κτίριο του πρώην Δήμου Μαρμαρίου, η χρήση του πυροσβεστικού οχήματος για οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό για το οποίο προορίζεται και πολλά άλλα παρόμοια.

Εδώ είναι Μαρμάρι και πρέπει αν και τελειώνει σε λίγο το έτος 2016 να διοικούμαστε με νοοτροπίες του έτους 1916. 

Εδώ είναι Μαρμάρι και ούτε τα αυτονόητα δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Ούτε αυτά που οι πολίτες ζητάμε να γίνουν ως έργα κοινής ωφελείας. Όχι αυτά που ζητάνε κάποιοι ως προσωπικά ρουσφέτια.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα η ομηρία μας θα λήξει και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα αλλάξουν τον ρουν της ιστορίας του χωριού μας. 

Θα επανέλθω σύντομα με συγκεκριμένες προτάσεις για την επαναφορά του Μαρμαρίου σε τροχιά θετικής πορείας. Διότι ευτυχώς, υπάρχουν άτομα που και θέλουν και μπορούν να γίνουν πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί μία διαφορετική προσέγγιση των τοπικών δρώμενων. 

Αδαμάντιος Σιάγκας

5 σχόλια:

  1. ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ9 Νοεμβρίου 2016 στις 6:04 μ.μ.

    Αντυ προσυπογραφω αν και λιγα λες για την καταντια του χωριου μας.Οι συνεπειες της καταστασης εγκαταλειψης θα ειναι μεγαλες σε ολους του τομεις της κονωνικης και οικονομικης ζωης του τοπου!Ας σκεφτουμε και ας δρασουμε οσο ειναι γρηγοροτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν υπάρχει σωτηρία αφού δεν αγαπάμε τον τόπο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιγη υπομονη βρε παιδια.Τοσα χρονια που ετρεχαν οι βοθροι στους δρομους γιατι δεν ενοχλουσε κανεναν;Γι'αυτο ο τοπος μας δεν θα παει ποτε μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρειάζετε συνεργασία προτάσεις ομαδική και εθελοντική δουλειά ενημέρωση και κυρίως όχι εξυπηρέτηση μικρό συμφερόντων.Ο τόπος ενδιαφέρει όλους και πραγματικά ΟΛΟΙ θέλουμε να απολαμβάνουμε τις ομορφιές του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυνατός όπως πάντοτε και με ξεκάθαρες κουβέντες και σκέψεις ο φίλος Ο Αντυ.φοβούμαι πως τον απογοητευσαμε.μήπως πρέπει άμεσα να δούμε τι συμβαίνει τελικά στο Μαρμαρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...