Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Σε τροχιά χρεοκοπίας ο Δήμος Καρύστου

Σε τροχιά χρεοκοπίας βαδίζει ο Δήμος Καρύστου, καθώς το 2015 το έλλειμμα εκτοξεύτηκε. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία του δήμου για το 2015, τα δεδομένα έχουν ως εξής: Έσοδα (11.296.503,03) – Έξοδα (13.143.308,60) = Έλλειμμα (-1.846.805,57). Πέρα από κάθε αμφιβολία, πρόκειται για την χειρότερη δημοσιονομική χρονιά από ιδρύσεως του καλλικρατικού Δήμου Καρύστου (2011).

Λαμβάνοντας δε υπόψη το γεγονός ότι η φοροδοτική ικανότητα των δημοτών έχει μειωθεί δραστικά, τα έσοδα θα υποχωρήσουν περαιτέρω το τρέχον οικονομικό έτος

(2016).

Αντί όμως η δημοτική αρχή να συγκρατήσει δαπάνες, ώστε να μην χρεοκοπήσει τον δήμο –κάτι που θα στερήσει από τους δημότες αναγκαίες υπηρεσίες-, έχει επιδοθεί σε σπάταλη πολιτική.

Επί της ουσίας, σπαταλά δαπάνες εκεί που δεν χρειάζεται και στερεί από αλλού αναγκαίες προς τους δημότες υπηρεσίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Απόφαση με αριθμό 82/2016 σύμφωνα με την οποία γίνεται «Απευθείας ανάθεση υπηρεσιών ‘Συμβούλου υποστήριξης για την προετοιμασία του Δήμου Καρύστου ενόψει του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020’».

Πολύ σωστά βέβαια σκέπτεται η δημοτική αρχή και θέλει να προετοιμαστεί κατάλληλα για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει ούτε 1 ευρώ για τον Δήμο Καρύστου από κάποιο πρόγραμμα. Ωστόσο, αυτό είναι το αντικείμενο των ειδικών συνεργατών του δημάρχου.

Από τη στιγμή λοιπόν που οι δημότες πληρώνουν αδρά επιστημονικούς συνεργάτες για να ασχοληθούν με την προετοιμασία υποβολής προτάσεων στο ΕΣΠΑ και σε άλλα χρηματοδοτικά πλαίσια, ποιος ο λόγος να γίνεται απευθείας ανάθεση 12.300,00 € σε εταιρεία Marketing;

Τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν του λόγου του αληθές.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Μανώλης





4 σχόλια:

  1. Από το πρώτο χρόνο φαινόταν ότι πηγαίνει για φούντο το Δήμο Καρύστου η διοίκηση. Κύριοι ψάξτε το στο διαύγεια να δείτε oτι ''500ευρω κόστισε στο δήμο Καρύστου ''Κούρδισμα Πιάνου'' για τις ανάγκες πολιτιστικών εκδηλώσεων..
    Τι άλλο προλαβαίνουμε ακόμη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός και θεάματα θέλει ο λαός, μην τον σκοτιζεται με τα οικονομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί κάποιος από τον Δήμο Καρύστου να απαντήσει υπεύθυνα πόσα έργα ΕΣΠΑ έχει τρέξει η εταιρεία 21ΕΟΝ στην οποία κάναμε ανάθεση ένα σωρό λεφτά; Αν δείτε το σαιτ δεν αναφέρετε ούτε ένα: http://21eon.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...