Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Για την εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προειδοποιεί του δημότες του ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου

Σύμϕωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) προβλέπεται από απόψε εκδήλωση έντονων καιρικών ϕαινομένων, με βροχοπτώσεις και καταιγίδες, ιδιαίτερα ισχυρές, καθώς και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Ειδικότερα στη Δημοτική Ενότητα Κύμης και στην ευρύτερη περιοχή αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με το μεγάλο όγκο χιονιών που εξακολουθούν να υπάρχουν, ενδεχομένως να προκαλέσουν ιδιαίτερα επικίνδυνα πλημμυρικά ϕαινόμενα.

Κατόπιν τούτου ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου καλεί τους δημότες του να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα,
προκειμένου να προληϕθούν και να αποϕευχθούν καταστάσεις επικίνδυνες για την ασϕάλειά τους και την ασϕάλεια των περιουσιών τους.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων οι κάτοικοι καλούνται

. Να ασϕαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά ϕαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροϕές ή τραυματισμούς.

· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι ϕραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

· Να αποϕεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

· Να αποϕεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών ϕαινομένων.

· Να προϕυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταϕύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασϕαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

· Να αποϕύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαϕρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαϕος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

. Να ταξιδεύουν, εϕόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

· Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν

· Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποϕεύγουν την αιχμή των καιρικών ϕαινομένων

· Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων ϕορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροϕορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου οι πολίτες μπορούν να επισκεϕθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροϕορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά ϕαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεϕθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος οι πολίτες πρέπει να επικοινωνούν με τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, καθώς και με τις δημοτικές ενότητες τους Δήμου μας, για οποιαδήποτε ενημέρωση.

Αλιβέρι 15/01/2017

Φώτο: Δημήτρης Αθανασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...