Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΠΑΜΕ - Η μεγάλη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή σφράγισε το απεργιακό τριήμερο

Χιλιάδες λαού στα μπλοκ των συνδικάτων και των Λαϊκών Επιτροπών, την ώρα που ολοκληρωνόταν η συζήτηση του νόμου - λαιμητόμου

Με μια ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση το απόγευμα της Κυριακής, που έδωσε τον τόνο της λαϊκής αντίθεσης στο νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, λίγο πριν από την ψήφισή του στην Ολομέλεια της Βουλής, το ΠΑΜΕ σφράγισε το απεργιακό τριήμερο που ξεκίνησε με τη 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο και συνεχίστηκε χτες με την Πρωτομαγιάτικη 24ωρη

απεργία.

Αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες και νεολαία είχαν τη δική τους συμβολή στην επιτυχία των κινητοποιήσεων που έγιναν εντατικά το τελευταίο τριήμερο, στηρίζοντας ουσιαστικά τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων, δίνοντας το στίγμα της λαϊκής συμμαχίας που χρειάζεται να δυναμώσει.

Το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες που συσπειρώνει στη δύναμή του, ακύρωσαν την προσπάθεια της κυβέρνησης να αιφνιδιάσει το λαό και να περάσει σαν τον κλέφτη τις αντιασφαλιστικές ανατροπές, μεθοδεύοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, ώστε να αποφύγει την πίεση της 48ωρης απεργίας.

Οι σχεδιασμοί τους δεν έμειναν αναπάντητοι. Από την πρώτη ώρα που ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα της Βουλής και η 48ωρη απεργία, τα ταξικά σωματεία έκαναν τη νύχτα μέρα και οργάνωσαν πάνω από 100 μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα μέσα σε τρεις μέρες, χώρια οι άλλες κινητοποιήσεις για την προπαγάνδιση και οργάνωση της απεργίας.

Εδωσαν σε όλη τη χώρα και σε όλους τους κλάδους με αποφασιστικότητα τη μάχη για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης, σε αντιπαράθεση με την εργοδοσία, η οποία έκανε προσπάθεια με τρομοκρατία και εκβιασμούς να πνίξει τις αγωνιστικές διαθέσεις εκεί που εκφράστηκαν. Αποτέλεσμα αυτής της εντατικής δραστηριότητας ήταν τα μαζικά απεργιακά συλλαλητήρια και βέβαια οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...