Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου για την Απεργία 27 Νοέμβρη

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

Όλοι στη συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου, στην πλατεία Καρύστου στις 10:30πμ

Εργαζόμενε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, νέα και νέε

Το μέλλον της εργατικής-λαϊκής οικογένειας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Μην ανέχεσαι το μικρότερο κακό γιατί φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση! Μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου!

Η ανάπτυξή τους δεν έχει καμιά σχέση με τη βελτίωση της ζωής μας. Οι ανακοινώσεις για ανάπτυξη το 3ο τρίμηνο του 2014 ήρθαν μαζί με ανακοινώσεις για νέα μέτρα στο ασφαλιστικό. Ήρθαν μαζί με τον προϋπολογισμό του 2015 που μοιράζει ψίχουλα κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας, που θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης!

Το παράδειγμα του τουρισμού, της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας όπως λένε η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει τι ανάπτυξη θέλουν. Παρά τη μεγάλη αύξηση στην προσέλευση τουριστών και εσόδων για τους εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού ισχύει η μαύρη εργασία, οι μισθοί κοροϊδία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και μετά από 5 μήνες δουλειά ξανά στην ανεργία. Ταυτόχρονα πολλοί μικροί αυτοαπασχολούμενοι του κλάδου δεν αντέχουν τον ανταγωνισμό και κλείνουν. Τα στοιχεία λένε πως, τα προηγούμενα χρόνια, μόλις το 16% των επιχειρήσεων του κλάδου απέσπασε το 53% των κερδών.

Αποδεικνύεται από τη ζωή μας πως κέρδη για το κεφάλαιο και ζωή με δικαιώματα για τους εργαζόμενους δεν πάνε μαζί!

Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

Ουσιαστικές αυξήσεις παντού! Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων στα επίπεδα του 2009. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.

Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας! Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.

Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας!
Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!

Το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη δείχνει το δρόμο που πρέπει να διαβούμε. 100.000 κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας πλημύρισαν το κέντρο της Αθήνας! 1000 συνδικαλιστικές οργανώσεις εργατών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, φοιτητών και γυναικών πήραν μέρος στην προετοιμασία και στην προπαγάνδιση του συλλαλητηρίου!

Μην περιμένεις “σωτήρες”!

Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η “σωτηρία” μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να απορρίψουμε την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές στην κυβέρνηση θα γίνει πιο ανθρώπινο το εκμεταλλευτικό σύστημα, πως θα γυρίσει ο τροχός. Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουργεί νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, σταθεροποιείται η φτώχεια και η εξαθλίωση.

Οι εργαζόμενοι είναι οι παραγωγοί του πλούτου!

Αυτοί παράγουν, αυτοί κινούν τα εργοστάσια, τα λιμάνια, τις επιχειρήσεις. Το μόνο αναγκαίο και ρεαλιστικό είναι ο παραγόμενος πλούτος να επιστρέψει στον παραγωγό του. Να κατευθυνθεί για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.

Η επιτυχία της απεργίας πρέπει να γίνει υπόθεση του καθενός!

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου καλεί: 

Κάθε εργάτη, άνεργο, φτωχό αυτοαπασχολούμενο, αγρότη και κτηνοτρόφο, κάθε συνταξιούχο, ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες των λαϊκών οικογενειών να πιστέψουν στη δύναμή τους. Να μην περιμένουν άλλο, να μπουν τώρα στον αγώνα! Η Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να ακουστεί η δική μας φωνή!

Τα σωματεία και τους συλλόγους των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και αγροτών της περιοχής μας να συζητήσουν μπροστά στην απεργία τα καυτά προβλήματα που απασχολούν τα μέλη τους. Να πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις, να συμμετάσχουν στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου.

Για την οργάνωση της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου θα πραγματοποιήσει ανοιχτή σύσκεψη, τη Δευτέρα 24/11, στο ξενοδοχείο «ΓΑΛΑΞΙΑΣ», στις 8:30μμ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

Όλοι στη συγκέντρωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου, στην πλατεία Καρύστου στις 10:30πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...