Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Συμμετοχή του ΓΕΛ ΚΑΡΎΣΤΟΥ στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη στην Ιαπωνία

Το Γενικό Λύκειο Καρύστου επιλέχθηκε να συμμετάσχει, μαζί με άλλα τρία λύκεια της χώρας (1ο Λύκειο Σερρών, Γενικό Λύκειο Μολάων, Ράλλειο Πειραματικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά), στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη των σχολείων UNESCO ASPnet με θέμα την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, με αφορμή την ολοκλήρωση της δεκαετίας για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (2005-2014).

Η Συνδιάσκεψη οργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας της Ιαπωνίας, σε συνεργασία με την UNESCO. Η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 4-8 Νοεμβρίου στην Ιαπωνία και σ' αυτήν θα συμμετάσχουν 34 χώρες, κάθε μία από τις οποίες εκπροσωπείται από 4 μαθητές και έναν καθηγητή.

Συνολικά σε αυτήν θα λάβουν μέρος 168 μαθητές και 42 καθηγητές. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η εκπαιδευτικός του ΓΕ.Λ Καρύστου, Μαρία Παπαβασιλοπούλου.

Στόχος της Συνδιάσκεψης είναι μαθητές και καθηγητές να παρουσιάσουν τις δράσεις των σχολείων τους σχετικά με την Αειφορία να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές και να δεσμευτούν για περαιτέρω δράσεις, με στόχο να διαμορφώσουν αειφόρες κοινωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...