Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

O ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Καρύστου για το Ιδιοκτησιακό - Στο ίδιο έργο θεατές

Aνακοίνωση του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Καρύστου για το ιδιοκτησιακό. 
''Στο θερινά τμήματα της Βουλής , η οποία έκλεισε εσπευσμένα γιατί δεν είχε νομοθετικό έργο, παρά ταύτα, ψηφίστηκαν νόμοι και έγιναν δεκτές τροπολογίες,  που αν δεν ανατραπούν στην πράξη, θα καθορίσουν αρνητικά τον μέλλον αυτής της Χώρας.

Μέσα σε αυτόν τον ορυμαγδό τροπολογιών υπήρχε και μία, που ισχυρίζονταν ότι ρυθμίζει  το ζήτημα ιδιοκτησίας των κατοίκων της περιοχής μας ,η οποία δεν έγινε δεκτή.  Τι συνέβη λοιπόν ; Γιατί κάτι που έχει διαφημιστεί προεκλογικά με στόμφο είχε αυτή την κατάληξη; Η λογική λέει ότι για να πάρεις αποδεκτές απαντήσεις πρέπει να θέσεις τα σωστά ερωτήματα. Θα τολμήσουμε να θέσουμε ορισμένα :
1.- Όλοι γνωρίζουν τις Διεθνείς Συνθήκες(Πρωτόκολλα) που διέπουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς  του Νομού Ευβοίας. Τι όμως ακολούθησε μετά ;
2.- Τι ήταν το «συμβούλιο ιδιοκτησίας δασών» που δημιουργήθηκε το 1836 ;
3.-  Ποιοι και πως κατοχύρωσαν τις ιδιοκτησίες τους μέχρι το 1885 ;
4.- Τα γνώριζαν αυτά οι  “τροπολόγοι” πολιτικοί και πολιτευτές μας ;
5.- Πως δόθηκαν οι άδειες εγκατάστασης ανεμογεννητριών ; με ποιο χωροταξικό σχέδιο ; Γιατί καθυστερεί η έκδοση τω ν δασικών χαρτών και το κτηματολόγιο ; Με ποια λογική επιλέχθηκαν οι τρεις νομοί και όχι ο νομός Ευβοίας για να ξεκινήσει το νέο κτηματολόγιο ;    
6.- Ποιο είναι το μετοχικό κεφάλαιο αυτών των επιχειρήσεων ; Μήπως βιάζονται να υπογράψουν συμβόλαια για να τα χρησιμοποιήσουν  σαν μετοχικό κεφάλαιο για να χρηματοδοτηθούν από της τράπεζες; Γνωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής μας, ότι αρκεί μόνο ένα προφίλ σε Τράπεζα για αυτού του είδους επενδύσεις και ο επίδοξος επενδυτής δεν θα  χρησιμοποιήσει καθόλου ίδια κεφάλαια : 
7.- Τι θα γινότανε αν οι τροπολογίες γινόταν αποδεκτές και μετά κατέπιπταν στο Συμβούλιο Επικρατείας ;
8.- Τι αξία θα είχαν τότε τα συμβόλαια με τις ανεμογεννήτριες σε λειτουργία ;
9.- Ποιος ωφελείται στην προκειμένη περίπτωση ; Και τέλος
10.-Ποιοι κρατάνε τους ιδιοκτήτες όμηρους  σε ένα καθεστώς αβεβαιότητας ; Μήπως ωφελούνται  κάποιοι ; 

Η απάντηση και μόνο στην τελευταία ερώτηση , αρκεί  στο να  αντιληφθούν οι ιδιοκτήτες γης  τα βρώμικα ψηφοθηρικά και πολιτικά -επιχειρηματικά  παιχνίδια που παίζονται εις βάρος τους. Και ένα τελευταίο ερώτημα: Τι είπαν  για αυτό το φιάσκο οι αυτοπροβαλλόμενοι  “νομικοί” και “ιστοριογράφοι”  κονδηλοφόροι της περιοχής μας ,που προεκλογικά καθύβριζαν τον Αποστόλου ,τον μόνο που τους έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους ; Μερικοί σφύριξαν αδιάφορα ,άλλοι είπαν ότι παραπλανηθήκαν και προσδοθήκαν , άλλοι, ότι υπερίσχυσαν ακατονόμαστα συμφέροντα. Επί της ουσίας όμως , εκκωφαντική σιωπή. Και επειδή τα συμφέροντα πρέπει να ονοματίζονται, στο τέλος της παρούσας,  παραθέτουμε τις αιτιάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις Α.Π.Ε, στο οποίο κατονομάζονται ευθαρσώς.

Για μας στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή η γη ανήκει σε αυτούς που χρόνια την κατείχαν , την μεταβίβαζαν στα παιδιά και τα εγγόνια τους και πλήρωναν τους αναλογούντες φόρους. Το Κράτος δικαιούται να ορίζει την χρήση της και είναι υπόλογο απέναντι στους πολίτες αν το δικαίωμα αυτό το ασκεί με σύνεση. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να οργανωθούν και συντονισμένα  να πιέσουν την Κεντρική Εξουσία, τον Δήμο Καρύστου καθώς και την Περιφέρεια. Επίσης θα πρέπει να κληθούν να πάρουν ξεκάθαρη θέση και όλες οι παρατάξεις που συμμετέχουν στην νέα αυτοδιοίκηση  πρώτου και δεύτερου βαθμού. Η μόνη ενδεδειγμένη λύση, είναι αυτή που την Δευτέρα 22/09, για πολλοστή φορά ανέλυσε ο Βαγγέλης Αποστόλου στην εκδήλωση που με μεγάλη επιτυχία, διοργάνωσε ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Καρύστου. Στην εκδήλωση που  μαζί με τους κτηνοτρόφους, συμμετείχαν και ιδιοκτήτες γης, δόθηκε απάντηση  σε όλα τα πιο πάνω  ερωτήματα.
Και τέλος , επειδή αυτά τα ζητήματα δεν λύνονται στους διαδρόμους των υπουργείων και των βουλευτικών γραφείων, καλούμε τους ιδιοκτήτες να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς, που δημαγωγικά, παίζουν  ευτελή και άνομα  πολιτικά παιχνίδια εις βάρος της περιουσίας τους . 
 Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ είμαστε διατεθειμένοι να πρωτοστατήσουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα κίνημα που  θα έχει και την συμπαράσταση όλης της κοινωνίας αν θέσει και το θέμα του υπερκορεσμού της Νότιας Εύβοιας από ανεμογεννήτριες . Το πρόσκαιρο όφελος ορισμένων θα καταστεί μελλοντικός βραχνάς για όλους μας.
Από εμάς  δεν θα ακούσετε ποτέ το « Κατόπιν ενεργειών μας ….» που καθημερινά διαβάζουμε στον τύπο τις περιοχής μας.//////

Επισυνάπτουμε  τις αιτιάσεις - αντιρρήσεις των βουλευτών του ΖΥΡΙΖΑ  στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τις ΑΠΕ.
το εν λόγω νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, αφορά μεταξύ άλλων την κρατική συγχρηματοδότηση έξι μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων σε εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας, με περισσότερα από 94 εκατομμύρια δημόσιου χρήματος, είτε με τη μορφή φοροαπαλλαγών, είτε άμεσων ενισχύσεων, παρότι προσφέρουν μόλις έξι θέσεις εργασίας.
«Τα υπό κύρωση σχέδια, όπως και η συνολική κατεύθυνση του επενδυτικού νόμου, δεν εξυπηρετούν την ανάπτυξη ή την απασχόληση, αλλά συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που καθορίζουν και την αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας», ανέφερε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου. Πιο συγκεκριμένη, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ανέφερε αργότερα πως «το πρόβλημα βρίσκεται στις τρεις εταιρείες που είναι πίσω από τις επενδύσεις - στην επιχορήγηση των κυρίων Μυτιληναίου και Κοπελούζου, και της γερμανικής εταιρείας ENERGON  η οποία ελέγχεται από το ελληνικό Δημόσιο, από τον εισαγγελέα και το ΣΔΟΕ στην Ελλάδα, ενώ και η μητρική της εταιρεία ελέγχεται στη Γερμανία. Εσείς τους δίνετε επιχορηγήσεις σε θερινά τμήματα. Γιατί;».
 «Βλέπω μια επένδυση 80 εκατομμυρίων. Από τα 80 εκ. ευρώ, τα 20 εκατομμύρια είναι ίδια κεφάλαια και από αυτά, τα 10 εκ. ευρώ είναι η κρατική επιδότηση, η οποία δίνεται 100% προκαταβολή», παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Ενα προφίλ στις τράπεζες να έχει απλώς ο λεγόμενος "επενδυτής" και παίρνει τα λεφτά του Δημοσίου και κάνει επένδυση. Μετά ακολουθεί το γνωστό παιγνίδι υποτιμολογήσεων και υπερτιμολογήσεων - και με σχεδόν μηδενικά ίδια κεφάλαια κάνει την επένδυση με λεφτά του Δημοσίου και του ΕΤΕΑΝ. Αυτοί είναι οι επενδυτές στην Ελλάδα...», σχολίασε ο κος Λαφαζάνης.                

Οργάνωση Μελών   ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ  Καρύστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...