Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Σίμος Κεδίκογλου - Η Εύβοια στο Χάρτη των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον Κανονισμό Αναθεώρησης 



Παρακολουθώντας την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας που αφορά στην ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στο αναλυτικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΔΔΜ) ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στο πλαίσιο της επικοινωνίας του με τον εισηγητή του Κανονισμού για την Αναθεώρηση των Κατευθυντηρίων Γραμμών των ΔΔΜ, Ευρωβουλευτή της
ΝΔ κ. Κουμουτσάκο Γιώργο ενημερώθηκε, ότι την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον Κανονισμό μετά από ένα χρόνο εντατικών διαβουλεύσεων. 

Η Ελλάδα, αλλά και η Εύβοια είναι στο χάρτη των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται ως «μια θετική είδηση» και «μεγάλη πολιτική νίκη», καθώς τα ΔΔΜ είναι ίσως το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα της πολιτικής μεταφορών της Ε.Ε για τα επόμενα δέκα και περισσότερα χρόνια. 

Κατά τη συνέντευξη Τύπου των εισηγητών, που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκαν τα εξής: « Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο λειτουργικό μέρος του μεγαλόπνοου αυτού αναπτυξιακού σχεδίου της Ευρώπης και ότι μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη από τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρει το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο "Συνδέοντας την Ευρώπη». 

»Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται σήμερα η Ευρώπη, και βιώνει με εξαιρετικά επώδυνο τρόπο η Ελλάδα, κάθε ευκαιρία επενδύσεων στον στρατηγικό τομέα των μεταφορών και της ενέργειας συμβάλλει στις προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη και ενίσχυση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας. 

Σε ένα αρκετά πολύπλοκο περιβάλλον, καταφέραμε να διατηρήσουμε και, όπου ήταν δυνατό να ενισχύσουμε, τη στρατηγική θέση των θαλάσσιων μεταφορών και κατ' επέκταση των λιμανιών και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που συνδέονται με αυτά. 

Οι ευκαιρίες για χρηματοδότηση είναι σαφώς ενισχυμένες σε σχέση με την αρχική Πρόταση της Ε. Επιτροπής και τη θέση του Συμβουλίου». 

Από την πλευρά του ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: 

«Καταφέραμε να άρουμε μια χρόνια αδικία εις βάρος της Εύβοιας, που είχε εξαιρεθεί μέχρι σήμερα απ’ όλα τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. 

Θέλω να ευχαριστήσω τους αρμόδιους συναδέλφους στην Κυβέρνηση, τους Ευρωβουλευτές μας και κυρίως τον αγαπητό φίλο Γιώργο Κουμουτσάκο για τη βοήθειά τους, προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας. 

Με πρόσβαση στα Ταμεία Συνοχής και στην Κοινοτική χρηματοδότηση μπορούμε πλέον να φτιάξουμε το οδικό μας δίκτυο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...