Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Τέλος στις 20 Ιουλίου το αναλογικό σήμα στη Νότια Εύβοια



Πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν από τις 20 Ιουλίου στην Νότια Εύβοια (Κάρυστος -Μαρμάρι κτλ.), όσοι πολίτες τηλεθεατές δεν θα έχουν προμηθευτή εξωτερικό αποκωδικοποιητή ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος για τηλεοράσεις που δεν υποστηρίζουν τεχνολογία κωδικοποίησης MPEG-4 . Χωρίς τον αποκωδικοποιητή ψηφιακού  σήματος τηλεόραση ...τέλος

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η διακοπή του αναλογικού σήματος από το Κέντρο Εκπομπής του Υμηττού των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Συγκεκριμένα, στις 20 Ιουλίου, τα δημόσια κανάλια εθνικής εμβέλειας
εκτός των ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, και τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας θα κλείσουν το αναλογικό τους σήμα από το κέντρο εκπομπής «Υμηττός» και θα εκπέμπουν, πλέον, μόνο ψηφιακά. Οι ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3 θα κλείσουν το αναλογικό τους σήμα και θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά, με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων 2012, στις 17 Αυγούστου 2012.


Όσοι τηλεθεατές παρακολουθούν αναλογικά τα τηλεοπτικά προγράμματα των καναλιών εθνικής εμβέλειας, και επιθυμούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα, θα χρειαστεί είτε να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ψηφιακού σήματος ή τηλεόραση με ψηφιακό δέκτη που να υποστηρίζουν την τεχνολογία κωδικοποίησης MPEG-4 είτε να επανασυντονίσουν, στους ψηφιακούς δέκτες, τους τα κανάλια 48 και 52 για τους δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς και στις συχνότητες 46 και 47 για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

1 σχόλιο:

  1. Αυτά αφορούν βέβαια σε όσους λαμβάνουν σήμα από τον αναμεταδότη του Υμηττού, που διακόπτει το αναλογικό σήμα. Οσοι πιάνουν από τους αναμεταδότες Πάρνηθας, Νέων Στύρων και Οχθωνιων θα θα έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα προς το παρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...