Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Απεργιακή συγκέντρωση στις 30 Μαΐου στην Κάρυστο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - Τετάρτη 30 Μάη, Πλατεία Καρύστου, 10:30πμ 

Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές! 
Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των
3 μνημονίων! 

Κανένας κάτω από τα 751 ευρώ! Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. 

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας! 

Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας! 

Φθηνό ρεύμα για το λαό! Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες! 

Να μπει τέλος στην άναρχη εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην περιοχή! 

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας! 

Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό! 

Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων. 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στήνει φιέστες, εντείνει την προπαγάνδα για τη «μεταμνημόνιο εποχή», για τη «δίκαιη ανάπτυξη», για την «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια. Παράλληλα όμως, κανείς τους δεν αρνείται ότι: 

Η συζήτηση για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης θα φέρει νέο πακέτο μέτρων. 

Δε θα καταργηθεί κανένας από τους 1000 περίπου νόμους των μνημονίων. 

Τα επόμενα χρόνια θα μπουν σε εφαρμογή νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη νομοθετηθεί όπως η μείωση του αφορολόγητου και οι νέες περικοπές στις συντάξεις. 

Θα ενταθούν οι πλειστηριασμοί για χρέη σε τράπεζες, δημόσιο και δήμους. 

Η έξοδος από τα μνημόνια θα είναι «καθαρή» από εργατικά λαϊκά δικαιώματα έτσι ώστε να επανέλθουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτός είναι ο στόχος της πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτός ο στόχος δεν αμφισβητείται από κανένα από τα κόμματα που παρέα ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ) και τη ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή, το τσιράκι των βιομηχάνων. 

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ 

ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 

Στους επικίνδυνους πολεμικούς ανταγωνισμούς της περιοχής μας, για τον έλεγχο των αγορών, των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους, μας μπλέκει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στοχεύει στη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας ώστε να αρπάξουν ότι γίνεται περισσότερο από τη λεία του πολέμου οι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι. Έχει μεγάλες ευθύνες για τη στενή συνεργασία, οικονομικά και στρατιωτικά, με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ που μακελεύει καθημερινά το λαό της Παλαιστίνης που βομβαρδίζει τη Συρία ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά. 

Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς ανταγωνισμούς. Αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους λαούς της Παλαιστίνης, της Συρίας και τους άλλους λαούς της περιοχής. 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ 

ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ! 

Όλοι αυτοί που μας τσακίζουν τη ζωή έχουν σταθερούς συμπαραστάτες τις ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τις ηγεσίες δηλαδή που έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση του εργατικού κινήματος, για τον εκφυλισμό, τις αυταπάτες, την αναμονή που καλλιέργησαν στο κίνημα όλα αυτά τα χρόνια. 

Οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που όταν ψηφίζονταν τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης, ανάμεσα σε αυτά και οι περιορισμοί στο δικαίωμα στης απεργίας, έκαναν το κορόιδο, που έλεγαν πως «η απεργία είναι ξεπερασμένη μορφή πάλης», που έτρεξαν να υπογράψουν στα κρυφά το αίσχος των 581 ευρώ μεικτά και 511 για τους νέους κάτω των 25, τώρα κηρύσσουν απεργία με τα «αιτήματα» των βιομηχάνων. 

Να τι περιλαμβάνει η συμφωνία της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ: 

«Οικονομικό περιβάλλον με δυνατότητα επικερδούς επιχειρηματικής δραστηριότητας». Δηλαδή, τη συνέχιση της επίθεσης στους μισθούς, την ένταση της εκμετάλλευσης, τη δουλειά με ημερομηνία λήξης. 

«Διαμόρφωση σταθερού αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος». Δηλαδή, νέες φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές για τους μεγαλοεπιχειρηματίες την ώρα που θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό λαϊκές κατοικίες. 

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ βρήκαν συνέταιρους στην κοροϊδία του λαού και στη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου τις συνομοσπονδίες των ΕΣΕΕ (εμπόρων) και ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματιών-βιοτεχνών). Δεν είναι τυχαίο ότι η ΓΣΕΒΕΕ βρήκε σε θετική κατεύθυνση το νομοσχέδιο που απελευθερώνει του πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, ότι σήμερα δε ζητά την κατάργηση ούτε ενός μνημονιακού νόμου! Από κοντά και ΕΣΕΕ που προωθεί «Λευκές Νύχτες» και «Μαύρες Παρασκευές» που ωθούν τα ωράρια αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων - όπως και των εμποροϋπαλλήλων - σε πάνω από 60 ώρες τη βδομάδα! 

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ! 

Τη «δίκαιη ανάπτυξη» που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, Επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας! 

Το δικό μας χέρι είναι να αλλάξουμε τη ζωή μας! 

Τώρα ο κάθε εργαζόμενος, ο κάθε μικρός επαγγελματίες, ο αγρότης, ο συνταξιούχος πρέπει να συσπειρωθεί στο σωματείο του! 

Ο κάθε εργαζόμενος που ασφυκτιά από την αντιλαϊκή πολιτική και την εκμετάλλευση πρέπει να παραμερίσει τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να μπει στη μάχη. 

Χτίζουμε την πραγματική κοινωνική συμμαχία εργαζομένων, μικρών επαγγελματιών, αγροτών, συνταξιούχων μέσα στην πάλη για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας. Έχουμε πείρα από τους αγώνες του τελευταίου διαστήματος στην περιοχή μας για την αποτροπή των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια και μικρούς επαγγελματίες, για τη διεκδίκηση να μπει ένα όριο στην άναρχη εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στην περιοχή, να μη γίνει η περιοχή ξέφραγο αμπέλι των μονοπωλιακών ομίλων της ενέργειας. 

Δίνουμε τη δική μας απάντηση! 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΗ 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 
Πλατεία Καρύστου, 10:30πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...