Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

«Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έτυχε, πέτυχε»

Τη βεβαιότητα ότι ο προϋπολογισμός του 2018 θα είναι ο τελευταίος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξέφρασε ο Σίμος Κεδίκογλου κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι ο επόμενος προϋπολογισμός, που θα είναι- όπως είπε- προϋπολογισμός οικονομικού πραγματισμού και κοινωνικής ευαισθησίας, θα έχει τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Σίμος Κεδίκογλου υποστήριξε, ότι ο προϋπολογισμός που προτείνει η κυβέρνηση προβλέπει τα ίδια λάθη, ανικανότητας, άγνοιας, ξεπερασμένης αντίληψης και χοντροκομμένης ιδεοληψίας, παρά τις οδυνηρότατες συνέπειες στην ελληνική κοινωνία και τις τεράστιες ζημιές στην εθνική οικονομία. Ταυτόχρονα επιμένει στις αυξήσεις των φόρων, καθώς περιλαμβάνει σχεδόν 2 δις από νέες αυξήσεις φόρων και περικοπές συντάξεων και επιδομάτων. «Μας χαρίσατε-είπε- άλλη μια θλιβερή πρωτιά, μετά την κατρακύλα στους πίνακες ανταγωνιστικότητας και προοπτικής της οικονομίας μας. Η Ελλάδα είναι πρώτη στις αυξήσεις φόρων μεταξύ των 35 μελών του ΟΟΣΑ…»
Ο Σίμος Κεδίογλου άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι στόχος της ήταν η ισοπέδωση της οικονομίας και της κοινωνίας, η βίαιη εξίσωση προς τα κάτω, προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι το επίπεδο ζωής των Ελλήνων μειώνεται διαρκώς, η φτώχεια εξαπλώνεται και η μεσαία τάξη εξαφανίζεται.

Η ομιλία έχει ως εξής:

Ο Προϋπολογισμός αποτελεί τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για την κατεύθυνση που θέλει να έχει το οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι και ο Προϋπολογισμός του 2018 αποτελεί την πλήρη επιβεβαίωση ότι η διακυβέρνησή σας χαρακτηρίζεται από ένα σπάνιο – και δυστυχώς καταστροφικό – συνδυασμό ανικανότητας, άγνοιας, ξεπερασμένης αντίληψης και χοντροκομμένης ιδεοληψίας – για να μείνω στους επιεικέστερους χαρακτηρισμούς.
Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι επιμένετε στα ίδια λάθη, παρά τις οδυνηρότατες συνέπειες στην ελληνική κοινωνία και τις τεράστιες ζημιές στην εθνική οικονομία. Γιατί επιμένετε να αυξάνετε τους φόρους, όταν κάθε χρόνο αυξάνονται αλματωδώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ελλήνων; Για την ακρίβεια κάθε μήνα αυξάνονται αλματωδώς – μόνο τον περασμένο Οκτώβριο αυξήθηκαν 1,2 δις. – και αντί να καταλάβετε το λάθος, τι κάνετε; Κατασχέσεις κατά συρροή… ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο φέτος! Και επιπλέον φέτος επιβάλλετε και πάλι νέες αυξήσεις φόρων!
Και να πω ότι δεν σας τα λέγαμε; Πέρυσι τέτοιο καιρό, από αυτό εδώ το βήμα, σας προειδοποιούσα επί λέξει ότι «εν μέσω σφοδρότατης φοροκαταιγίδας δε μπορείς να πιστεύεις ότι θα έχεις ανάπτυξη 2,7% και αύξηση επενδύσεων 9,1%. Επαληθεύτηκα: η ανάπτυξη με το ζόρι στο μισό 1,4% και αντίστοιχα οι επενδύσεις μόλις 5,1% – και όλα αυτά σε μια περίοδο που η υπόλοιπη Ευρώπη καλπάζει.
Πάνω από 3 δις ήταν η τρύπα στα έσοδα του προηγούμενου Προϋπολογισμού και όμως στο νέο Προϋπολογισμός περιλαμβάνονται σχεδόν 2 δις από νέες αυξήσεις φόρων και περικοπές συντάξεων και επιδομάτων. Και όλα αυτά μετά από δύο χρόνια στα οποία επιβάλατε 27 νέους φόρους, πέρα από τις αλλεπάλληλες αυξήσεις φόρων και εισφορών. Από την εποχή του «Δεν πληρώνω» έχετε κάνει πολύ δρόμο σύντροφοι της κυβέρνησης…
Και φυσικά μας χαρίσατε άλλη μια θλιβερή πρωτιά – μετά την κατρακύλα στους πίνακες ανταγωνιστικότητας και προοπτικής της οικονομίας μας. Η Ελλάδα είναι πρώτη στις αυξήσεις φόρων μεταξύ των 35 μελών του ΟΟΣΑ…
Και όμως ακούσαμε τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ να μας λέει ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι η υπερφορολόγηση, αλλά είναι η… υποφορολόγηση!
Ομολογώ ότι μείναμε άφωνοι αρχικά. Ειλικρινά ανησυχήσαμε για την επαφή του κυβερνητικού εισηγητή με την πραγματικότητα, αλλά στη συνέχεια τον ακούσαμε να καμαρώνει για την αύξηση της μισθολογικής δαπάνης και αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε: Η καταστροφική πολιτική σας δεν έτυχε, πέτυχε… Στόχος σας εξαρχής ήταν η ισοπέδωση της οικονομίας και της κοινωνίας, η βίαιη εξίσωση προς τα κάτω – και ακόμα παρακάτω δημιουργώντας τον κοματικό σας στρατό στο Δημόσιο.
⦁ Δεν σας νοιάζει που το επίπεδο ζωής των Ελλήνων μειώνεται διαρκώς, που η φτώχεια εξαπλώνεται, που η απογοήτευση κυριαρχεί.
⦁ Δεν σας απασχολεί που οδηγήσατε τη χώρα σε δύο αχρείαστα μνημόνια και σε διαρκή λιτότητα.
⦁ Δεν θέλετε να προωθήσετε τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας. Ακόμα και αυτές που συμφωνείτε και ψηφίζετε, ποτέ δεν τις εφαρμόζετε.
⦁ Δεν σας ενδιαφέρει η αφαίμαξη της αγοράς από τη στάση πληρωμών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες και από την ουσιαστική ακύρωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
⦁ Δεν δίνετε δεκάρα για τις δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και τους εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες που σταμάτησαν τη δουλειά.
⦁ Σφυρίζετε αδιάφορα για τους εργαζόμενους των 360€ και τους συνταξιούχους των 180€. Αγνοείτε τις συνέπειες που θα έχει στα ασθενέστερα στρώματα η μείωση του κοινωνικού προϋπολογισμού πάνω από 1,5 δις.
⦁ Δεν σας νοιάζει η τεράστια ζημιά που κάνετε στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας – και κυρίως σε εκείνους που πίστεψαν τα προεκλογικά σας ψέματα.
⦁ Ουδεμία έκπληξη – εδώ δεν σας νοιάζει η απώλεια κάθε ηθικής επίφασης με την αμέριστη υποστήριξη στον κυβερνητικό σας εταίρο στη δύσωδη υπόθεση εμπορίας όπλων. Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έγινε το νέο συντομότερο ανέκδοτο.
Τα κάνετε όλα αυτά εύκολα και αβασάνιστα γιατί το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η παραμονή στην εξουσία και αυτό προϋποθέτει την ισοπέδωση της κοινωνίας.
Η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης είναι διακηρυγμένος στόχος σας – ήταν άλλωστε από τις λίγες περιπτώσεις που ακούσαμε ειλικρινή λόγια από υπουργικά χείλη. Δεν σταματάτε όμως εκεί – κάνετε και τους φτωχούς φτωχότερους, πιστεύοντας ότι έτσι θα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την ελεημοσύνη σας. Τους παίρνετε το καρβέλι και πιστεύετε ότι θα τους έχετε ικανοποιημένους με ψίχουλα.
Παράλληλα φορτώνετε το Δημόσιο με αχρείαστες προσλήψεις χιλιάδων ημετέρων, εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων, 48 νέους φορείς φτιάξατε, αυτές είναι οι προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας; Δημιουργείτε έναν κομματικό στρατό, πιστεύοντας ότι έτσι εξασφαλίζετε την πολιτική σας επιβίωση σε μία ισοπεδωμένη, φτωχοποιημένη ελληνική κοινωνία.
Αυτό είναι το σχέδιό σας, η πολιτική σας δεν έτυχε, αλλά τους στόχους σας δεν θα τους πετύχετε. Η κοινωνία σας κατάλαβε πια, οι Έλληνες σας πήραν χαμπάρι.
Είμαι βέβαιος ότι αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός σας. Ο επόμενος Προϋπολογισμός θα έχει τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα είναι Προϋπολογισμός οικονομικού πραγματισμού και κοινωνικής ευαισθησίας, για να ξαναδώσουμε αξιοπιστία στη χώρα.
Και να ξέρετε, κύριος αντίπαλός μας πια δεν είστε εσείς. Εσείς τα φάγατε τα ψωμιά σας, δεν σας πιστεύει πια κανείς. Μεγάλος μας αντίπαλος είναι η απελπισία που έχετε βυθίσει την πατρίδα μας.
Εμείς έχουμε χρέος να ξαναγεννηθεί η ελπίδα, να πιστέψουν οι Έλληνες ότι μπορούμε καλύτερα – γιατί σίγουρα αξίζουμε πολύ καλύτερα από την σημερινή κατρακύλα. Και θα το καταφέρουμε με αλήθεια και ειλικρίνεια, με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, θα το καταφέρουμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...