Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Εταιρίες αιολικών σταθμών: Χειμερινές διακοπές στην Κάρυστο;

Αγαπητοί μου συμπολίτες - Θέλω να σας ενημερώσω ότι η Κάρυστος πλέον είναι και χειμερινός τουριστικός προορισμός!

Οι αγώνες του Τουριστικού Συλλόγου Καρύστου για την ανάδειξη των αξιοθέατων της περιοχής μας, έπιασαν τόπο.

Μόλις έμαθα ότι υπάλληλοι ελληνικής εταιρίας η οποία συνεργάζεται με την εταιρία ENEL, έχουν νοικιάσει δωμάτια στην Κάρυστο, με σκοπό προφανώς να κάνουν τουρισμό.

Όπως όλοι μας γνωρίζουμε, η εταιρία ENEL απαγορεύεται να δουλέψει μέχρι να αποφασίσει το ΣτΕ για την προσφυγή του ΣΠΠΕΝΚ κατά των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και των αδειοδοτήσεων που έχει λάβει από το ΥΠΕΝ ,για την εγκατάσταση αιολικών σταθμών μέσα στην περιοχή natura της Νότιας Καρυστίας.

Θα μου πείτε γιατί τα γράφω όλα αυτά, αφού όλοι μας τα γνωρίζουμε;

Τα γράφω διότι " δια της επαναλήψεως η μάθηση" αν και η εταιρία ENEL ,που είναι μία σοβαρή εταιρία δεν μπορεί να τα έχει ξεχάσει όπως γνωρίζει επίσης και πολυ καλά ότι αν επιχειρήσει να ξεκινήσει εργασίες πριν την τελική απόφαση του ΣτΕ, αυτό είναι παράνομη ενέργεια με συγκεκριμένες νομικές επιπτώσεις . 

Λοιπόν τελικά τίποτα το ανησυχητικό στον ορίζοντα και φαίνεται ότι η περιοχή επωφελείται περισσότερο αν αυτή η αναβολή εργασιών διαρκέσει κανένα χρόνο ας πούμε , διότι εμφανίστηκαν ξαφνικά θέσεις εργασίας για τον ντόπιο πληθυσμό σαν φύλακες για τα παρκαρισμένα σκαπτικά μηχανήματα.

Τώρα κάνουν οι υπάλληλοι των εταιριών και χειμερινές διακοπές στην Κάρυστο.

Όλα καλά λοιπόν και εις ανώτερα....

Βασιλική Βαρελά
Μέλος ΣΠΠΕΝΚ

1 σχόλιο:

  1. Σοβαρή η ΕΝΕΛ? Χα! Η ΕΝΕΛ (μητρική) είναι η Ιταλική ΔΕΗ. Η ΕΝΕΛ Γκρην είναι η θυγατρική που ειδικεύεται να ληστεύει ιθαγενείς άλλων χωρών με δήθεν Πράσινα Έργα. Υπάρχει για να στέλνει λεφτά στην μητρική. Ο Σταράτσε (αφεντικό της ΕΝΕΛ) είναι όσο σοβαρός όσο ο ντόπιος συνεταίρος του που του βγάζει τις άδειες. Αραπακτικός παραμυθάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...