Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Κέντρο Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών, και Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης δημιουργούνται στην Εύβοια

Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, δημιουργούνται δύο θεσμοί, που επί της ουσίας επεκτείνουν το κράτος κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, που είναι αναγκαίο για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που  δοκιμάστηκαν, με σκληρά μέτρα λιτότητας, 8 χρόνια τώρα. Είναι δύο θεσμοί προστασίας με σύγχρονους όρους, διαφανείς, με ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) του Υπουργείου Οικονομικών, που έχει σαν σκοπό την εύκολη πρόσβαση στην πληροφορία, στα εργαλεία προστασίας και ρύθμισης, για τους δανειολήπτες που τα δάνειά τους έχουν κοκκινίσει και λόγω οικονομικής αδυναμίας, δεν μπορούν να απευθυνθούν σε ιδιώτες δικηγόρους ή λογιστές.
Αποστολή του προσωπικού που θα στελεχώσει, είναι να ενημερώνει σφαιρικά και αναλυτικά, για τα δικαιώματα και υποχρεώσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, να παρέχουν εξατομικευμένες  συμβουλές και οδηγίες, καθοδήγηση για τις απαιτούμενες διαδικασίες, για την προστασία της Α’  κατοικίας, της επιχείρησης και γενικά για το προστατευτικό νομικό πλαίσιο καθώς και την εξωδικαστική ρύθμιση δανείων. 

Το ΚΕΥΔ θα στεγαστεί στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και θα αρχίσει την λειτουργία του σε λίγες μέρες.

• Το Κέντρο Κοινότητας Χαλκίδας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Είναι έργο που υλοποιεί ο Δήμος της Χαλκίδας (ΔΟΠΠΑΧ). Στο Κέντρο Κοινότητας θα μπορεί ο πολίτης μόνο με το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ του, θα μπορεί να ενημερώνεται για τα δικαιώματά του, για το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, τα άλλα επιδόματα, τις δυνατότητες εργασίας, τις θέσεις που υπάρχουν σε διάφορα ιδρύματα της περιοχής, για τα ΑΜΕΑ, τους ηλικιωμένους, τα παιδιά (πχ Παιδικούς Σταθμούς). Επίσης σημαντική είναι η πληροφόρηση για τα διάφορα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, ελληνικά και ευρωπαϊκά.

Εκείνο που η κυβέρνηση θέλει να πετύχει είναι στο μέλλον κανένας/α  να μην χρειάζεται την μεσολάβηση του πολιτευτή, του Δήμαρχου, του Βουλευτή για να απολαύσει αυτά που δικαιούται.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...