Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Παντελώς(!) ανημέρωτη η Δημοτική Αρχή Κύμης - Αλιβερίου για το Νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι»

Δημοτική Ενωτική Πρωτοβουλία Δήμου Κύμης - Αλιβερίου: 
Κλήθηκε πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου να πάρει θέση επί του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ του κ. Πατούλη που ζητά την απόσυρση του Νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι).


     
Και πρότεινε ο Δήμαρχος και αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο και να γίνει διάλογος!!!
·         
Αλήθεια, δεν γνωρίζουν ότι εδώ και ενάμιση χρόνο γίνεται διάλογος με όλους τους φορείς;
·         Δε γνωρίζουν ότι από το τραπέζι του διαλόγου που επικαλούνται αποχώρησε η ΚΕΔΕ; 
Αλήθεια για ποιους λόγους; Μήπως για τους ίδιους λόγους  για τους οποίους στηρίζετε κι εσείς  την ίδια θέση;
·         
Δεν γίνεται διάλογος για δύο μήνες που το Νομοσχέδιο είναι σε διαβούλευση;
·         
Η προτεινόμενη μεταρρύθμιση και τα περισσότερα βασικά της στοιχεία, είναι γνωστά εδώ και πολύ καιρό σε όλους. Η Δημοτική Αρχή είχε καλεστεί ,είχε ενημερωθεί και είχε τοποθετηθεί, σε ημερίδα που έγινε στο Αυλωνάρι από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών. Τι έκανε από τότε; Ποιες θέσεις επεξεργάστηκε; Προκάλεσαν κάποια συζήτηση για το θέμα;
·         
Πώς γίνεται να απορρίπτεις ολόκληρο Νομοσχέδιο και να μην κάνεις ούτε μία πρόταση; Ποιος ασχολήθηκε με τα τόσα θετικά στοιχεία που έχει ο νόμος και να επισημάνει τις όποιες αδυναμίες του κάνοντας τις ανάλογες προτάσεις;
·         
Τι θέση είχαν πάρει οι σημερινοί διοικούντες το Δήμο για τη μεταρρύθμιση «Καλλικράτης»;
·         
Πώς γίνεται να αναγνωρίζεις θετικά σημεία, αλλά να τα απορρίπτεις γιατί δεν ξέρεις αν εφαρμοστούν!!! Αλήθεια πότε; Πριν ψηφιστεί ο Νόμο;
·         
Στις εκλογές του 2014 η σημερινή διοίκηση για να κερδίσει το Δήμο υποστήριζε με θέρμη την οικονομική υποστήριξη των Τοπικών Κοινοτήτων. Σήμερα, όχι μόνο δεν δίνει τα χρήματα που τους αναλογούν, (όπως έκανε και η προηγούμενη), αλλά ζητά να αποσυρθεί ο Νόμος που τα κατοχυρώνει.
     
Και στο δια ταύτα. Γιατί αποφάσισαν  την απόσυρση του Νομοσχεδίου; Δεν συμφωνούν με την Απλή Αναλογική ως εκλογικό σύστημα. Ποιο το επιχείρημα του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων της συμπολίτευσης και ορισμένων της αντιπολίτευσης; «Δεν είναι ο καιρός ακόμα. Δεν έχουμε την κουλτούρα των συνεργασιών. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε μεταξύ μας. Δεν έχουμε την ίδια άποψη. Δεν έχουμε τις ίδιες προτάσεις. Δεν έχει εφαρμοστεί στην Κυβέρνηση»!!! Άσπρο ή μαύρο δηλαδή!
     
Για γέλια ή για κλάματα; Ζητούν την απόλυτη εξουσία. Την ανεξέλεγκτη. Την ενός ανδρός αρχή. Φοβούνται μήπως χάσουν τις καρέκλες. Σπάει το παλιό σύστημα που τόσα χρόνια έκτισαν και υπηρέτησαν και οδήγησε την αυτοδιοίκηση στη σημερινή κατάσταση. Σπάει η διαπλοκή και η εξυπηρέτηση των ημετέρων.
     
Η συνεργασία, η συνέργεια, ο διάλογος, η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων, η σύγκλιση, η αποδοχή θέσεων που διατυπώνονται από άλλους, η ενημέρωση, η κοινή προσπάθεια για το κοινό καλό και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, είναι πράγματα άγνωστα για  αυτούς. Δεν είναι ικανοί να εργαστούν από κοινού για το καλό του Κοινωνικού Συνόλου. Ο καθένας τους  διεκδικεί τη μοναδική γνώση και ικανότητα. Νομίζει ότι έχει το αλάθητο του Πάπα.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...