Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Δημιουργία νέας δημοτικής παράταξης στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ"
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 1 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00 η προγραμματισμένη συγκέντρωση που οργάνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. 

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν φίλοι και μέλη της Ομάδας και συζητήθηκε η δημιουργία νέας Δημοτικής Παράταξης. 

Έγινε ενημέρωση για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής, για την αναγκαιότητα της δημιουργίας μιας νέας δημοτικής παράταξης που θα διεκδικήσει εντολή διοίκησης του δήμου στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους πρέπει
να στηρίζετε ένα πρόγραμμα διοίκησης του Δήμου. 

Ακολούθησαν προτάσεις για την ονομασία και το λογότυπο της Παράταξης. Ομόφωνα αποφασίστηκε η ονομασία «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» και το παραπάνω λογότυπο. 

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν σήμερα τους δημότες. Τονίστηκε από όλους τους ομιλητές, αλλά και από νυν και τέως Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, η παντελής απουσία, η αδράνεια και η έλλειψη οργάνωσης της σημερινής δημοτικής αρχής. Αναδείχθηκε η πλήρης εγκατάλειψη των Τοπικών Κοινοτήτων, η δυσλειτουργία της Διοίκησης, η έλλειψη διαλόγου και συνεργασίας με τους μαζικούς φορείς του δήμου 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την εκλογή νέας Γραμματείας. 

ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΩΝ 

Συνδημότισσες και συνδημότες. 

Ήρθε η ώρα πια! Ωρίμασαν οι συνθήκες! Οι καιροί το απαιτούν! Στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, το νέο όραμα, οι σύγχρονες σημερινές αξίες, η πρόοδος και η ανάπτυξη μπορούν να βρουν εφαρμογή. Στην νέα δύσκολη εποχή , χρειάζεται μια νέου τύπου Δημοτική Αρχή. Για: 

Να αντιπαλέψουμε κάθε τι παλιό, κουρασμένο και αναποτελεσματικό στο Δήμο μας 

Να δώσουμε ένα νέο όραμα, ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, που θα φέρει σε τροχιά ανάπτυξης την περιοχή μας, σύμφωνα με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα 

Να αναδείξουμε τον Δήμο σε πυλώνα για την Περιοχή μας, της μεγάλης ανορθωτικής αναπτυξιακής προσπάθειας, να ανοίξουμε προοδευτικούς δρόμους προς όφελος του λαού μας και κύρια της Νεολαίας μας. 

Μια τέτοια προοπτική, μπορούν να προωθήσουν μόνον εκείνες οι δυνάμεις που ξεκάθαρα πιστεύουν και με συνέπεια το πράττουν, να ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, στις αρχές της διαφάνειας και της Δημοκρατίας. Δεν μπορούν να την προωθήσουν παλιές , φθαρμένες πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για το γιατί και πως φτάσαμε ως εδώ σήμερα. 

Για αυτό ιδρύσαμε σήμερα Δημοτική Παράταξη και ξεκινάμε να διαμορφώσουμε, με όσους συμφωνήσουν μαζί μας (προσωπικότητες – συλλογικότητες – αυτοδιοικητικές παρατάξεις-μεμονωμένους πολίτες ), ένα ΠΛΑΤΥ , ΕΝΩΤΙΚΟ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ εντολή διοίκησης του Δήμου στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Γνωρίζουμε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Για αυτό προτεραιότητα μας είναι να έχουμε προτάσεις άμεσα υλοποιήσιμες για τη στήριξη της κοινωνίας, αξιοποιώντας προς τούτο τα όποια υπάρχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα, και διαχειριζόμενοι τους υπαρκτούς πόρους με κριτήρια κοινωνικής προτεραιότητας 

Πιστεύουμε πως ένα πρόγραμμα διοίκησης του Δήμου πρέπει να στηρίζεται στους πάρα κάτω άξονες: 
  • · στην ανατροπή του Δημαρχοκεντρικού συστήματος και την οργάνωση της Δημοτικής Αρχής στη βάση μιας ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ μορφής διακυβέρνησης, με πλήρη μεταφορά αρμοδιοτήτων, με άμεσες δημοκρατικές διαδικασίες, με μεταφορά αρμοδιοτήτων στα συλλογικά όργανα, με θεσμούς συμμετοχικούς, και ελέγχου. 
  • · στην ριζική ανασυγκρότηση του διοικητικού μηχανισμού με κανόνες αξιοκρατίας. 
  • · στην ανασύνταξη των τοπικών κοινοτήτων 
  • · στην ενίσχυση των κοινωνικών δομών και πρωτοβουλιών, ώστε ο Δήμος να αποτελέσει παράγοντα κοινωνικής αλληλεγγύης προς το δημότη. 
  • · στο σχεδιασμό μιας στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου με συγκεκριμένες ενέργειες και έργα ήπιας ανάπτυξης και οικολογικού προφίλ, που θα μπορούν να τονώσουν την εγχώρια αγορά ,θα ενισχύσουν την απασχόληση και θα συμβάλουν στη βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών στην κάθε περιοχή. 
  • · στην υπεράσπιση και αναβάθμιση των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων, αλλά και του Δημόσιου χαρακτήρα των Υπηρεσιών για να διαφυλαχθεί και να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας τους, 
  • · στην προώθηση ενιαίου χωροταξικού - πολεοδομικού σχεδιασμού στο Δήμο, με τη συμμετοχή των πολιτών. Στόχος, η ισορροπία μεταξύ αστικής-αγροτικής και βιομηχανικής – τουριστικής ανάπτυξης 
  • · στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος 
  • · στην εφαρμογή πολιτικών για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, με την προώθηση νέων καινοτομικών μεθόδων αποκομιδής τους, που βασίζονται στην διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση, με διαβούλευση και συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών. 
  • · στην στήριξη συλλογικών δράσεων που παράγουν κοινωνικό και οικονομικό όφελος (κοινωνικές επιχειρήσεις, γυναικείοι συνεταιρισμοί, πολιτιστικές δράσεις, εθελοντικές ομάδες, πρωτοβουλίες πολιτών κτλ) 
  • · στη διαρκή πάλη για μια αυτοδιοίκηση οικονομικά αυτοτελή 
  • · Στον ορθολογισμό του κόστους της κάθε δημοτικής δαπάνης σε συνδυασμό με το κοινωνικό όφελος που εισπράττουν οι δημότες. 
Ο καθένας από μας έχει την ιδιαίτερη και διαφορετική πολιτική θέση και κριτική στάση απέναντι στα όσα έχουν εφαρμοστεί στον τωρινό και τους προηγούμενους Δήμους που τον απάρτιζαν, για τα πρόσωπα και τον τρόπο που άσκησαν εξουσία και διαχειρίστηκαν το Δημόσιο χρήμα. Τα κρατάμε. Σήμερα δίνουμε το δικό μας στίγμα για το πώς θέλουμε το Δήμο στις σημερινές συνθήκες της κρίσης. 

Διεκδικούμε την εμπιστοσύνη και τη στήριξη εκείνων των δυνάμεων της κοινωνίας, που θέλουν και μπορούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια να ξεφύγει ο Δήμος, από όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού συστήματος και της πολιτικής συμπεριφοράς που οδήγησαν το δήμο στη σημερινή κατάσταση. 

Έχουμε εμπιστοσύνη στις δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας, που διαθέτει αυτογνωσία, έχει διάθεση προσφοράς και θέληση να διεκδικήσει και να κατακτήσει αυτά που δικαιωματικά της ανήκουν. 

Καλούμε τους πολίτες να αξιώσουν αυτά που τους αξίζουν: την κοινωνική αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια, την διαφάνεια, την συλλογικότητα, την δημιουργικότητα, την ανάπτυξη, αντί να αποδεχθούν αυτά που τους 

υποτιμούν: τις πελατειακές εξαρτήσεις, το παρασκήνιο, τον παραγοντισμό, την διαπλοκή, την ιδιοτέλεια και τα άνομα συμφέροντα. 

Πολίτες του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, 

Δεν επιδιώκουμε απλά την αλλαγή της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο με σκοπό και στόχο την απομάκρυνση της προηγούμενης, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς όραμα για τον τόπο μας, χωρίς τη συμμετοχή του δημότη, χωρίς δημοκρατία.

Στις εκλογές αυτές επιδιώκουμε να νικήσει ο δημότης, να νικήσουν οι δυνάμεις που αντιστέκονται και ενδιαφέρονται για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας.

Μας αφήνει αδιάφορους το χθες. Κοιτάμε μπροστά. Βάζουμε στο κέντρο της πολιτικής μας τον Άνθρωπο. Αγωνιζόμαστε για το παρόν, οραματιζόμαστε , προγραμματίζουμε και βάζουμε τα θεμέλια για το μέλλον. 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...