Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Παρέμβαση του Νότη Μαριά στην Ευρωβουλή για την στήριξη των Ελλήνων μελισσοκόμων


Να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης υπέρ των Ελλήνων μελισσοκόμων και να χαρακτηριστεί το μέλι ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) ζήτησε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 1/3/2018. 

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, «η μελισσοκομεία αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη στήριξη του βιοτικού επιπέδου των πληθυσμών σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές. Απαιτείται η λήψη μέτρων για την προστασία και των μελισσοκόμων και των καταναλωτών από τις αθέμιτες πρακτικές μιας και νοθευμένο μέλι έχει κατακλύσει την
εσωτερική αγορά λόγω των αθρόων εισαγωγών από Τουρκία, Κίνα και Ουκρανία». 

Και ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στον Ευρωπαίο Επίτροπο Φ. Χόγκαν συνέχισε: «Κύριε Χόγκαν, πρέπει να ληφθούν μέτρα που να επιβάλλουν διαδικασία ιχνηλασιμότητας, ετικετοποίησης και σήμανσης του μελιού το οποίο εισάγεται. Επιπλέον χρειάζονται μέτρα για την αντιμετώπιση της αρρώστιας της βαρόασης, επίσης εφαρμοσμένη έρευνα για την εξάλειψη αυτής της αρρώστιας, ενίσχυση των μελισσοκόμων με χρηματοδότηση για παραγωγή βασιλισσών και αγορά μελισσοσμηνών». 

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επίσης, χρηματοδότησή τους για την εποχιακή μετακίνηση, προγράμματα κατάρτισής τους και τέλος χαρακτηρισμός του μελιού ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης».

Το βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά: 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...