Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Κ. Μαρκόπουλος: Η ΛΑΡΚΟ είναι πηγή Ζωής για τα Ψαχνά και την ευρύτερη περιοχή

Σήμερα ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, ιδιαίτερα προβληματισμένος για το θέμα της ΛΑΡΚΟ Α.Ε και ανήσυχος για τις επιπτώσεις τόσο για τους εργαζομένους, όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Έστειλε επιστολή να διαβαστεί στο σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Διρφύων - Μεσσαπίων.

Ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος επικοινώνησε και με τον Δήμαρχο κ. Ψαθά που τον διαβεβαίωσε ότι η εν λόγω επιστολή θα διαβαστεί στην συνεδρίαση του

Δ.Σ.

Με μεγάλη απογοήτευση παρακολουθώ τις ενέργειες, την ανούσια και δημοσιοσχετίστικη συζήτηση για την ΛΑΡΚΟ, ενώ βιώνω την αγωνία των εργαζομένων. 


Ότι έχει γίνει μέχρι τώρα οδηγεί στην απόλυτη απαξίωση της Εταιρίας. Η σημερινή μου Επιστολή έχει λόγο αφύπνισης του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι η Εταιρία βρίσκεται πλέον σε όρια Λουκέτου, Διοίκηση και Κυβέρνηση είναι ανίκανη να την προστατεύσουν, η Κυβέρνηση: 
  • 1. Προσποιήθηκε ότι θα προστατέψει την Εταιρία από το πρόστιμο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Απέτυχε παταγωδώς αν και το γνώριζε. 
  • 2. Όρισε μια κατώτερη του μετρίου Διοίκηση χωρίς οδηγίες και χωρίς επιτήρηση. 
  • 3. Από καθαρή ιδεοληπτική θέση αρνήθηκε να αναζητήσει Στρατηγικό Επενδυτή για την ΛΑΡΚΟ ή να κάνει Διεθνή Διαγωνισμό για την πώλησή της με διατήρηση των θέσεων εργασίας. 
Το σημερινό αποτέλεσμα είναι τραγικό. Η Εταιρία δυσκολεύεται να πληρώσει τις οφειλές στην ΔΕΗ. Η Εταιρία αδυνατεί να πληρώσει το πρόστιμο στην Ε.Ε. Η Εταιρία αδυνατεί να δανειοδοτηθεί από Τράπεζα χωρίς σχέδιο εξυγίανσης. Η Εταιρία σε λίγο θα αδυνατεί να πληρώσει μισθούς. 

Η τραγική και μέτρια Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ δεν κάνει απολύτως τίποτα να εξυγιάνει την εταιρία, οι θολές εργολαβίες δίνουν και παίρνουν, ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι πεπαλαιωμένος και οι ζημιές του ξεπερνούν τα όρια του ανεκτού, αυξάνοντας το κόστος παραγωγής. 

Ένα μέτριο σχέδιο εξυγίανσης αποφασίστηκε αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Οι μισθοί Διοικούντων και Συμβούλων παραμένουν ανέπαφοι. 

Κυβέρνηση και Διοίκηση παίζουν συνειδητά το παιχνίδι της απαξίωσης και του Λουκέτου, είναι η χαρά των κορακιών – αγοραστών που θα την πάρουν για 1 ευρώ, και με κανέναν εργαζόμενο. 

Δεν έχουν καμία αξία τα λόγια συμπαράστασης των τοπικών Βουλευτών που στηρίζουν την Κυβέρνηση γιατί πολύ απλά δεν έχουν την δύναμη να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι. 

Πριν περίπου 1 μήνα ζητήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και τον Πρωθυπουργό, από τους Δημάρχους τους εμπλεκόμενους της ΛΑΡΚΟ, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Τοπικούς Βουλευτές (15/02/2018), ούτε καν απάντηση δεν υπάρχει, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει λύση. 

Κυρίες και Κύριοι η ΛΑΡΚΟ είναι πηγή Ζωής για τα Ψαχνά και την ευρύτερη περιοχή, σας ζητώ να αφυπνιστείτε και να πάρετε πρωτοβουλίες, η χρονοτριβή είναι εναντίον της επιβίωσης της Εταιρίας, το ζήσαμε στην ΝΕΟΣΕΤ, στην ΣΕΛΜΑΝ κ.τ.λ., σας ζητώ και σας προτείνω. 
  • 1. Να καλέσετε την Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, στο Δημοτικό Συμβούλιο και να σας αναλύσει τις λύσεις που έχει στον σχεδιασμό της. Αν διαθέτει λύσεις… 
  • 2. Να απαιτήσετε ποιο δυναμικά και ποιο ουσιαστικά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος δεν μπορεί να κρύβεται πλέον. 
  • 3. Να καλέσετε τους εργαζομένους σε όλες αυτές τις συναντήσεις και να ενημερωθείτε και από την δικιά τους οπτική γωνία. 
Επειδή η ΛΑΡΚΟ είναι ακόμη Δημόσιο χρήμα, Λουκέτο σημαίνει ποινικές ευθύνες για τους διοικούντες οι οποίες θα αναζητηθούν. 

Με τα Τιμής 
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...