Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Η (ενοχλητική) αλήθεια για τις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς κι εμβάσματα εξωτερικού

Δεν είχα σκοπό να επανέλθω στην κριτική που έχω κάνει στο παρελθόν για το χειρισμό με της λίστες θεωρώντας ότι είναι κοινά παραδεκτό ότι αποτελεί σε μεγάλο βαθμό φιάσκο διαδοχικών κυβερνήσεων και κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών.

Διάβασα ωστόσο ότι στη Συριζαική εικονική πραγματικότητα που βαφτίζεται το κρέας ψάρι η υπόθεση θεωρείται άλλη μια
κυβερνητική...επιτυχία! 


Προς αποκατάσταση λοιπόν των γεγονότων αναφέρω τα στοιχεία όπως δόθηκαν στη Βουλή και τη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, τόσο από τη λίστα Λαγκάρντ και τη λίστα Μπόργιανς όσο και από τα εμβάσματα του εξωτερικού (πάνω από 10 δις συνολικά) βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα ύψους 1 δισ. ευρώ περίπου. 

Ωστόσο, το ποσό που εισπράχθηκε δεν ξεπερνά τα 107 εκατ. ευρώ και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς το μεγαλύτερο τμήμα των λιστών έχει παραγραφεί με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και τις εντολές που έχουν δοθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στον ελεγκτικό μηχανισμό! Επίσης, τα στοιχεία είναι τελείως απογοητευτικά από το λαθρεμπόριο καυσίμων όπου η κυβέρνηση υποσχόταν δισεκατομμύρια και ως το φθινόπωρο είχαν εισπραχθεί 3,1 εκ. μόνο! 

Και κάτι ακόμη: ας μην επικαλούνται τα μέσα που δεν προβάλλουν τις "επιτυχίες" της κυβέρνησης. Αν δεν το έχετε καταλάβει σύντροφοι ελέγχετε πλέον την πλειοψηφία της έντυπης και ηλεκτρονικής ενημέρωσης. *Τα ακριβή στοιχεία αναλυτικά στον πίνακα που επισυνάπτεται. 

Συμεών Κεδίκογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...