Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Δήμος Κύμης -Αλιβερίου: Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να λειτουργήσει και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους

Χθες Τρίτη 13 Μαρτίου, είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με λίγα θέματα, αλλά ορισμένα ιδιαίτερα σοβαρά και επείγοντα. 


Το πρώτο και το δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη έχουν σχέση με τη Δημοτική Επιχείρηση ΄Υδρευσης Αποχέτευσης και αναφέρονται με τον τίτλο:«Προμήθεια Συστήματος παρακολούθησης ποιότητας Ύδατος και
μείωσης απωλειών Δικτύων Ύδρευσης Δήμου Κύμης -Αλιβερίου » 

Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ύψος των 1.856.963 €. Από τον τίτλο και μόνο προκύπτει η απόλυτη αναγκαιότητα και η χρησιμότητα για τη Δημοτική Επιχείρηση και τους καταναλωτές του νερού. 

Η μείζων αντιπολίτευση έκρινε ότι πρέπει να υπονομεύσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι μία συνειδητή απόφαση εναντίον του Δήμου, της Δημοτικής Επιχείρησης και των Δημοτών, αφού μισή ώρα πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρώην Δήμαρχος ήταν στην περιοχή που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο. 

Η δυνατότητα να κατατεθεί πρόταση του Δήμου και της ΔΕΥΑΚΑ στο ΕΣΠΑ, είναι μέχρι τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, όπως ορίζει η πρόσκληση που έχει δημοσιευθεί από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας. 

Με αυτή την ενέργεια, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί μία σημαντική ευκαιρία, για το Δήμο και τη Δημοτική Επιχείρηση που έχει σχέση με την ποιότητα του νερού και τις απώλειες του δικτύου. 

Η προετοιμασία της διαδικασίας υποβολής της πρότασης ήταν επίπονη και χρειάστηκε να εργαστούν ορισμένοι εργαζόμενοι πολλές ώρες και εκτός ωραρίου εργασίας, για να ολοκληρωθεί. 

Όμως οι συνάδελφοι της μείζονος μειοψηφίας και κυρίως ο επικεφαλής, με την ανοχή των υπολοίπων, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να χρησιμοποιεί το Δήμο για δικούς του λόγους. 

Δεν τον ενδιαφέρει αν ο Δήμος θα ζημιωθεί από τις ενέργειές του. Έτσι έγινε με τις καταγγελίες του για τα απορρίμματα και τώρα καλείται ο Δήμος να πληρώσει 40.000 €, από τις δικές του καταγγελίες, για ένα θέμα για το οποίο δεν υπάρχει λύση ( μεταφόρτωση απορριμμάτων ) μέχρι να κατασκευαστούν οι σταθμοί μεταφόρτωσης. 

Το ίδιο γίνεται και τώρα, με την αποχή από τη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου. 

Για το θέμα θα πρέπει να οριστεί έκτακτη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου και αν και πάλι δεν υπάρχει απαρτία ποιος θα έχει την ευθύνη ; 

Αυτός που στρέφεται εναντίον του Δήμου διαμαρτυρόμενος γιατί διώκεται για τη δική του καταστροφική διαχείριση των οικονομικών, τα προηγούμενα χρόνια, και πιστεύει ότι είναι σωστό να να πληρώσουν οι Δημότες, για να εκδικηθεί ο ίδιος την σημερινή Δημοτική Αρχή. 

΄Ομως πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχουν συνεχείς απουσίες και από ορισμένους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας. 

Μπορεί να υπάρχουν σοβαροί λόγοι που κάποιοι λείπουν συνεχώς από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου. 

Όμως το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να λειτουργήσει και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους. 

Επομένως αν υπάρχουν δυσκολίες στην συμμετοχή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστούν, τότε δεν υπάρχει άλλη λύση από την υποβολή παραίτησης για να δοθεί η δυνατότητα σε άλλους, οι οποίοι μπορούν να αφιερώσουν χρόνο στο Δήμο, ώστε να μην παρεμποδίζονται οι λειτουργίες του Δήμου και κυρίως οι συνεδριάσεις του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...