Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Συνεδρίασε η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας με θέμα την προοπτική ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας

1η Συνεδρίαση Δ.Σ.: Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου η συνάντηση της Αντιπροσωπίας της Αυτοδιοίκησης της Στερεάς Ελλάδας με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου για την προοπτική ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας”.

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για το νέο έτος, στα γραφεία της, στη Λαμία. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Υπερήφανος καλωσόρισε τα Μέλη και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους και σε σχέση με την ΠΕΔ να συνεχίσει να είναι παραγωγική, δραστήρια και αποτελεσματική προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.

Βασικό θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε η ενημέρωση σχετικά με τη διεκδίκηση της Αυτοδιοίκησης για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και την απάντηση του Υπουργού στο αίτημα της ΠΕΔ για συνάντηση μαζί του για το συγκεκριμένο ζήτημα. 

«Στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2017, για την προοπτική ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας αποφασίσαμε να επιδιώξουμε συνάντηση με τον Υπουργό για να αναλύσουμε τις θέσεις μας και να παραθέσουμε τεκμηριωμένες απόψεις που συνηγορούν στην αναγκαιότητα ίδρυσης Πανεπιστημίου για την Περιφέρειά μας. Στείλαμε το αίτημά μας και όπως ενημερωθήκαμε κι από τον Βουλευτή Ευβοίας και Μέλος του Δ.Σ. μας, κ. Πρατσόλη, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και θα έχουμε την ευκαιρία να πείσουμε τον Υπουργό για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις καινοτομίες, που θα ενσωματώνει το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και να ικανοποιήσουμε το πάγιο αυτό αίτημά της κοινωνίας μας», τόνισε ο κ. Υπερήφανος.

Το Δ.Σ. αποφάσισε τη συγκρότηση αντιπροσωπίας, η οποία θα εκπροσωπήσει την Αυτοδιοίκηση της Στερεάς Ελλάδας στην εν λόγω συνάντηση, που αποτελείται από τον Πρόεδρο της ΠΕΔ, κ. Υπερήφανο, τον Περιφερειάρχη, κ. Μπακογιάννη, τον Δήμαρχο Λοκρών και Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της ΠΕΔ, κ. Λιόλιο, τον Δήμαρχο Λαμιέων, κ. Σταυρογιάννη και τον Δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων, κ. Ψαθά.

Σχετικά με τα επόμενα θέματα της συνεδρίασης, το Σώμα ενημερώθηκε για την πορεία ενεργοποίησης των έργων συντήρησης αγροτικής οδοποιίας και τα επόμενα βήματα καθώς και για την προβλεπόμενη λειτουργία ενός πολύ σημαντικού δικτύου οριζόντιας υποστήριξης των Δήμων και των φορέων τους για την ωρίμανση μελετών έργων, που δυνητικά θα ενταχθούν στον τομέα Περιβάλλοντος του ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Τέλος, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί το αίτημα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας για τη διαμεσολάβηση της Π.Ε.Δ. στη διαδικασία χρηματοδότησης επισκέψεων μαθητών σε μουσεία, τόπους μνήμης και γεώτοπους της Περιφέρειας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με συγκεκριμένες παιδαγωγικές και επιστημονικές προδιαγραφές. «Στόχος της Π.Ε.Δ. είναι να βοηθά και να δίνει λύσεις σε όλα τα επίπεδα. 

Το ίδιο, λοιπόν, θα πράξουμε για να διευκολύνουμε την εκτέλεση ενός τόσο σημαντικού εκπαιδευτικού Προγράμματος για τους μαθητές μας και θα διευκολύνουμε το έργο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης», επεσήμανε ο κ. Υπερήφανος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...