Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Οι αλλαγές που έρχονται για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Σε αξιολόγηση των πιθανών διοικητικών και τεχνικών εμποδίων που εντοπίζονται στην υποβολή αίτησης και στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ οφειλετών και δανειοληπτών στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού θα πρέπει να προχωρήσει η ελληνική Κυβέρνηση μέχρι τον Φεβρουάριο.

Αυτό αναφέρεται στην Έκθεση Συμμόρφωσης αλλά και στο επικαιροποιημένο κείμενο του μνημονίου (SMoU) και στο τεχνικό μνημόνιο στο οποίο σημειώνεται ότι μέχρι τον Μάρτιο (βασικό παραδοτέο), τα εμπόδια αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν, μεταξύ άλλων και μέσω των
αναγκαίων νομοθετικών τροποποιήσεων. Όπως σημειώνεται η εφαρμογή αυτών των μέτρων είναι απαραίτητη για την ομαλή εφαρμογή του νόμου.



Επίσης στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο επισημαίνεται η ανάγκη για μείωση του διοικητικού φόρτου στη συμπλήρωση των αιτήσεων και στην επίτευξη συμφωνίας. Για να επιτευχθεί αυτό, όπως αναφέρεται, θα πρέπει να μειωθεί η υποχρέωση υποβολής των εγγράφων από τη στιγμή που αυτά είναι ηλεκτρονικά, αλλά και να δοθούν λύσεις για την αντιμετώπιση παραλείψεων, ανακολουθιών, σφαλμάτων και ανακριβειών στις αιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...