Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Kινητοποίηση συνταξιουχικών σωματείων στη ΔΕΗ - Χαλκίδα

Σήμερα, Παρασκευή 27 Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων της Χαλκίδας παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ στα Δύο Δέντρα Χαλκίδας σχετικά με τις διακοπές ρεύματος που αφορούν εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, μικρούς επαγγελματίες.

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση που μοιράστηκε στο χώρο, την ώρα που δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά απειλούνται με διακοπή ρεύματος ενεργειακοί κολοσσοί κάνουν επενδύσεις στη χώρα μας (αγωγός TAP στη Βόρεια Ελλάδα, εκμίσθωση οικοπέδων στο Ιόνιο για εξόρυξη
πετρελαίου, αιολικά σε διάφορες περιοχές της χώρας, νέοι σταθμοί υγροποιημένου αερίου κλπ). 


Ταυτόχρονα, η απληρωσιά που σπάει κόκκαλα, οι συντάξεις που συνεχώς κόβονται, η ανεργία, γεννούν το μεγάλο ερώτημα «Πώς θα επιβιώσουν οι λαϊκές οικογένειες; Πώς θα πληρώσουν το πανάκριβο αυτό αγαθό, το ρεύμα;». Το ερώτημα αυτό μπήκε συγκεκριμένα στη διοίκηση για περίπτωση εργάτη σε επιχείρηση στο κλάδο των τροφίμων στην περιοχή, στο σπίτι του οποίου έχει κοπεί το ρεύμα εδώ και δύο βδομάδες. Αναμένεται απάντηση προφανώς διαφορετική από αυτή που ακούστηκε από διευθυντικό στέλεχος της επιχείρησης «Στη δημοκρατία αν δεν πληρώνεις – δεν παίρνεις. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι απλήρωτος ο εργάτης.»

Τα εργατικά σωματεία καλούν το λαό της περιοχής να αντιπαρατεθούν οργανωμένα στην ανάπτυξη που άξονα έχει οι μεγαλοεπιχειρηματίες να θησαυρίζουν και ο λαός στο σκοτάδι!

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες με την πολιτική τους στηρίζουν το κυνήγι του κέρδους, χτυπώντας τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Φορτώνουν συνεχώς με νέα βάρη τις λαϊκές οικογένειες και μας μιλούν για ανάπτυξη και μάλιστα «δίκαιη»!

Τα πανάκριβα τιμολόγια και οι διακοπές ρεύματος είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της πολυδιαφημισμένης «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας», που δήθεν θα έσπρωχνε την τιμή του ρεύματος προς τα κάτω.

Όσο για τα επιχειρήματα του τύπου «όλοι μαζί τα φάγαμε», «όσοι δεν πληρώνουν είναι μπαταχτσίδες» και πως «αν δε γίνουν μαζικές διακοπές η ΔΕΗ θα χρεοκοπήσει και έτσι θα είναι χειρότερα για τις λαϊκές οικογένειες», είναι φούμαρα! 

Οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες που δε προλαβαίνουν να πληρώνουν φόρους, λογαριασμούς και άλλες υποχρεώσεις ξέρουν πολύ καλά πως δε φταίνε αυτοί για την κρίση. Ξέρουν πως ακόμη και πριν απ’ την κρίση με τη δουλειά τους κατάφερναν να ζουν αυτοί και η οικογένειά τους, πως με τους αγώνες τους, τα προηγούμενα χρόνια, απέσπασαν τις διάφορες κατακτήσεις.

Άλλωστε τα στοιχεία της ΔΕΗ για το ποιοι και πόσα χρωστάνε είναι ενδεικτικά. Το 5% των οφειλετών, με χρέη πάνω από 3.000€, χρωστούν το 48% των χρεών προς τη ΔΕΗ.

Απαιτούμε:

•Καμιά διακοπή ρεύματος λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες!

•Ρυθμίσεις που να είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν για όσους έχουν οφειλές και αδυνατούν να τις αποπληρώσουν!



Κανένας μόνος του στην κρίση! Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια στις διακοπές ρεύματος αλλά και συνολικά απέναντι στην πολιτική που σαρώνει τη δουλειά και τη ζωή μας. Συνεχίζουμε με το συλλαλητήριο στις 2 του Νοέμβρη, 7μμ στην Πλατεία Αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...