Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Οι έφεδροι αξιωματικοί της Εύβοιας στη Σχολή Διαβιβάσεων

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 στην έδρα της Σχολής Διαβιβάσεων στο Χαϊδάρι , μετά από σχετική έγκριση αιτήματος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ευβοίας από το Γενικό Επιτελείο Στρατού , διεξήχθη ενημέρωση σε δεκαπέντε μέλη του. 

Καλωσορίζοντας τα μέλη ο Υποστράτηγος Αποστόλης Περβολαράκης ΔΔΒ / ΓΕΣ και ο Ταξίαρχος Χρήστος Αθανασιάδηs Δκτηs της ΣΔΒ αναφέρθηκαν στης Διαβιβάσεις που αποτελούν το
νευραλγικό κέντρο του Στρατεύματος , στην εξέλιξη του Όπλου , στην εκπαίδευση και τις δραστηριότητες της Σχολής Διαβιβάσεων , την σημασία των Εφέδρων Αξιωματικών και της Εφεδρείας στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Στην αντιφώνηση ο Πρόεδρος Εφ.Τχης (ΔΒ) Βαρυτιμίδης Μιχαήλ τους ευχαρίστησε για την εγκάρδια υποδοχή την εμπεριστατωμένη ενημέρωση τους , διότι δόθηκε η ευκαιρία - για πρώτη φορά - να γνωρίσουν από κοντά τα μέλη του Συνδέσμου μας των άλλων Όπλων / Σωμάτων, το Όπλο των Δια- βιβάσεων , τις δυνατότητες του , που είναι η εξασφάλιση των επικοινωνιακών αναγκών του Στρατού σε και- ρό ειρήνης, επιστράτευσης και πολέμου για την ενάσκηση της διοίκησης, τη συνεργασία μεταξύ των Όπλων και Σωμάτων του Στρατού με τους λοιπούς Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, τη διεύθυνση του αγώνα, τη διεξαγωγή Ηλεκτρονικού Πολέμου καθώς και την επιτήρηση του πεδίου της μάχης με ηλεκτρονικά μέσα και να ενημερωθούν επί των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας & παρακολούθησης . 

Επίσης ευχαρίστησε τα παρευρισκόμενα μέλη του Συνδέσμου για την συμμετοχή τους , τονίζοντας ότι τόσο αυτή όσο και οι ακο- λουθούσες δράσεις σφυρηλατούν δεσμούς και προωθούν ιδέες ιδιαίτερα αναγκαίες την δύσκολη αυτή πε- ρίοδο για την Πατρίδα μας. Τελειώνοντας ανταλλάχθηκαν αναμνηστικά. 

Το Μουσείο Διαβιβάσεων που κοσμεί την Σχολή , μέσα στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες , επι- σκέφτηκαν στην συνέχεια τα μέλη του Συνδέσμου. και γνώρισαν την εξέλιξη του Όπλου , των μέσων και συστήματα επικοινωνίας / παρακολούθησης από το 1940 έως και σήμερα . 

Η επίσκεψη συνεχίστηκε με επίδειξη συστημάτων Επικοινωνιών – Ηλεκτρονικής Επιτήρησης , στον αύλειο χώρο της σχολής, όπου ενημερωθήκαμε λεπτομερώς για τις νέες εξελίξεις , από εξειδικευμέ- νους εκπαιδευτές της Σχολής , αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο εκπαιδεύσεως της Σχολής 

Η ενημέρωση περιελάμβανε επίσκεψη στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου και στο ιστορικό διατη- ρητέο , υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού , μνημείο « ΜΠΛΟΚ 15 » που βρίσκεται στο χώρο του Στρατοπέδου και έχει αναπόσπαστα συνδεθεί με την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης κατά τη διάρκεια της Ιταλογερμανικής Κατοχής. Στο κτίριο αυτό φυλακίστηκε πριν να εκτελεστή στην Καισαριανή και η συντοπίτισσα μας Ηρωίδα Λέλα Καραγιάννη. 

Το τέλος της ενημερώσεως ακολούθησε μικρή δεξίωση στην Λέσχη Αξιωματικών . 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Πρόεδρος ΒΑΡΥΤΙΜΙΔΗΣ Επ. ΜΙΧΑΗΛ
Εφ.Τχης ( ΔΒ ) 

Γεν .Γραμματέας 
ΒΛΑΧΑΚΗΣ Γρ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
Εφ.Τχης ( ΔΒ ) Εφ.Ανθλγος ( ΠΖ )





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...