Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Η Δημοτική Κίνηση «Ρεύμα Ανατροπής» για τη χωροθέτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Δημοτική Κίνηση «Ρεύμα Ανατροπής» ┃Επιβεβαιώθηκε χτες Δευτέρα 16 Οκτ. 2017, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η θέση της δημοτικής μας παράταξης για τη χωροθέτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.).
Έπειτα και από τις διαμαρτυρίες των πολιτών που μένουν στις περιοχές της Έξω Παναγίτσας, της Χαραυγής, του Δοκού και γενικότερα όσων κατοικούν γύρο από  τον ΧΥΤΑ Χαλκίδας,

πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση για το ζήτημα της χωροθέτησης. Με την τοποθέτηση τους, οι δημότες, εξέφρασαν την αντίθεσή τους, όχι στην δημιουργία της ΜΕΑ, αλλά στην χωροθέτηση της, στο χώρο δίπλα από το νέο κοιμητήριο, στο Πέι Δοκού.

Οι τοποθετήσεις ουσιαστικά έρχονται σε πλήρη συμφωνία με την άποψη που εκφράσαμε διαχρονικά στο Δ.Σ. αλλά και στην παρέμβαση της δημοτικής μας παράταξης που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι.

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι η επιλογή του χώρου ήταν προσχηματική ώστε να ενταχθεί το έργο στο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και ότι πλέον στη συγκεκριμένη θέση θα παραμείνει μόνο το "Πράσινα σημείο". Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η νέα χωροθέτηση θα λάβει χώρα σε έκταση περίπου 950 στρεμμάτων, στην θέση "Γυρίσματα", του πρώην Δήμου Ληλαντίων και ότι με την οριστικοποίηση της μελέτης και την υλοποίησή του έργου, θα σταματήσει και η λειτουργία του ΧΥΤΑ Χαλκίδας.

Επιπλέον επισημάνθηκε ότι η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) είναι ενταγμένη στον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) αλλά και στον Περιφερειακό  Σχεδιασμό Διαχείρισης  Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) και ότι θα γίνει μόνο εντός των ορίων του Δήμου Χαλκίδας.

Τα όσα ειπώθηκαν τόσο από τη πλευρά των κατοίκων όσο και από την πλευρά της δημοτικής αρχής έρχονται να επαληθεύσουν την ορθότητα της πολιτικής μας ανάλυσης.

Χαλκίδα  17 Οκτ.  2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...