Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση φορέων της Καρύστου για την κινητοποίηση στη ΔΕΗ την Τρίτη 24 Οκτώβρη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Κάρυστο Τρίτη 24 Οκτώβρη, στις 7 το πρωί

Εδώ και μέρες συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποιούν και συνεχίζουν, διακοπές ρεύματος σε σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή της Καρύστου και του Μαρμαρίου. Μάλιστα, ο ΔΕΔΔΗΕ φέρνει συνεργεία και από άλλες περιοχές (Αλιβέρι, Θήβα, Θεσσαλία) αλλά και συνεργείο εργολάβου με στόχο να πραγματοποιεί 100 διακοπές την ημέρα.

Ενέργεια λαϊκό αγαθό και όχι εμπόρευμα!

Μάλιστα, αυτά συμβαίνουν την ώρα που η περιοχή μας αποτελεί ήδη σημαντικό παραγωγό αιολική ενέργειας και νέα αιολικά πάρκα βρίσκονται προς εγκατάσταση. Συμβαίνουν την ώρα όπου ενεργειακοί κολοσσοί κάνουν τεράστιες επενδύσεις στη χώρα μας (αγωγός TAP, εξόρυξη πετρελαίου, αιολικά, σταθμοί υγροποιημένου αερίου κλπ).

Αυτή είναι η ανάπτυξή που μας υπόσχονται!
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες να θησαυρίζουν και ο λαός στο σκοτάδι!

Τα πανάκριβα τιμολόγια και οι διακοπές ρεύματος είναι τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, της πολυδιαφημισμένης «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας», που δήθεν θα έσπρωχνε την τιμή του ρεύματος προς τα κάτω.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες με την πολιτική τους στηρίζουν το κυνήγι του κέρδους, χτυπώντας τα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Φορτώνουν συνεχώς με νέα βάρη τις λαϊκές οικογένειες και μας μιλούν για ανάπτυξη και μάλιστα «δίκαιη»!

Οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες που δε προλαβαίνουν να πληρώνουν φόρους, λογαριασμούς και άλλες υποχρεώσεις ξέρουν πολύ καλά πως δε φταίνε αυτοί για την κρίση. Ξέρουν πως ακόμη και πριν απ’ την κρίση με τη δουλειά τους κατάφερναν να ζουν αυτοί και η οικογένειά τους, πως με τους αγώνες τους, τα προηγούμενα χρόνια, απέσπασαν τις διάφορες κατακτήσεις.

Άλλωστε τα στοιχεία της ΔΕΗ για το ποιοι και πόσα χρωστάνε είναι ενδεικτικά. Το 5% των οφειλετών, με χρέη πάνω από 3000€, χρωστούν το 48% των χρεών προς τη ΔΕΗ.

Κανένας μόνος του στην κρίση!

Είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα να υπάρχουν οικογένειες που ζουν στο σκοτάδι! Είναι απαράδεκτο να απειλούνται δεκάδες μικρές επιχειρήσεις, που καθημερινά παλεύουν για την επιβίωση, με κλείσιμο μιας και μια διακοπή ρεύματος θα βάλει την οριστική τους ταφόπλακα.

Δε μένουμε άλλο με σταυρωμένα τα χέρια!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
  • Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες. 
  • Ρυθμίσεις που να είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν για όσους έχουν οφειλές και αδυνατούν να τις αποπληρώσουν.
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου
Εμπορικός Σύλλογος Καρύστου
Σύνδεσμος Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Καρύστου
Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Καρύστου
Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου

Για επικοινωνία: Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου 6978294746 • Σύνδεσμος Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Καρύστου 6976615488 • Εμπορικός Σύλλογος Καρύστου 6972728223 • Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Καρύστου 6936980496 • Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου 6972845825

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...