Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Διοργάνωση 1ης Διεθνούς Επιστημονικής Συνάντησης «Βιώσιμη Αξιοποίηση του Ιαματικού Πλούτου»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1ης Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση με τίτλο: «Βιώσιμη Αξιοποίηση του Ιαματικού Πλούτου» η οποία έλαβε χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου 2017

στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.  Η συνάντηση συνδιοργανώθηκε από το ΔΙΑΜ και το Δήμο Λαμιέων σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα, στα πλαίσια των Θερμοπύλειων 2017. 

Η συνάντηση είχε ως βασικό θέμα την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και αποτελεί συνέχεια της προώθησης της συνεργασίας και του επενδυτικού ενδιαφέροντος που ήδη έχει εκφραστεί για τις πηγές του Δικτύου. Στην έναρξη της συνάντησης, τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης και η Πρόεδρος του ΔΙΑΜ κα Ελένη Ευσταθίου-Σπανού. 

Στη συνάντηση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρέσβης της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Jan Bondy, η Πρέσβης της Σλοβάκικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κα Iveta Hricova και η πρώτη γραμματέας της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, κα Irina Sankova. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο κ.  Διαμαντής Καραναστάσης, βουλευτής Φθιώτιδας και εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και παρουσιάσεις από Τσέχους και Σλοβάκους ειδικούς σε θέματα ιαματικών πηγών. Ειδικότερα, έγιναν παρουσιάσεις από εκπροσώπους του Balneology Research Institute, Dr Schlanger και Dr Vylita με τους οποίους το ΔΙΑΜ έχει αναπτύξει στενή συνεργασία σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και αξιοποίησης των ιαματικών πηγών και από Σλοβάκους εμπειρογνώμονες, τον Dr Pavol Siman, Αντιπρόεδρο της Σλοβάκικης Ακαδημίας Επιστημών και τον Dr Masan, εκπρόσωπο  του Institute of Physiotherapy, Balneology and Medical Rehabilitation. Ομιλία πραγματοποίησε και ο ακαδημαϊκός και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ουζμπεκο-Ελληνικής Φιλίας, κ. Muchsin Ashurov.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Δημάρχου της Τσέχικης λουτρόπολης Frantiskovy Lazne και Αντιπροέδρου του Association of the Spa Places of Czech Republic, κ. Jan Kuchar, ο οποίος παρουσίασε τις ιαματικές πηγές των Τσέχικων λουτροπόλεων και τα χαρακτηριστικά τους και προετοίμασε το κλίμα για την επικείμενη επίσκεψη εκπροσώπων του ΔΙΑΜ στις 4-8 Οκτωβρίου 2017 σε Τσέχικες λουτροπόλεις με σκοπό την συνέχιση των συζητήσεων για  την επενδυτική αξιοποίηση των πηγών του Δικτύου από Τσέχους επενδυτές. 

Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν και από εκπροσώπους τοπικών φορέων, όπως του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Λαμίας και ειδικών επιστημόνων που παρουσίασαν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών. 

Το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, οι ξένοι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία με ξενάγηση και γεύμα στα Λιχαδονήσια, που διοργανώθηκε προς τιμήν τους από την Πρόεδρο του ΔΙΑΜ και Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού,  κα Ελένη Ευσταθίου-Σπανού. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...