Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Η αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας, ο ΣΥΡΙΖΑ, και η συνεχιζόμενη διαπλοκή και περιβαλλοντική καταστροφή της ΟΧΗΣ

Στην συνυπογραφή αναφοράς του κ. Ακριώτη από τον κ. Νικολόπουλο για τα αιολικά στην Κάρυστο, άλλα και την Παραπειστική απάντηση του Υπουργού για τα Αιολικά της ENEL/ENERCON, αναφέρεται ο κ. Αντ. Κανδηράκης και διερωτάται απευθυνόμενος στο Βουλευτή Ευβοίας με αφορμή και το Συνέδριο για την "Αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας" 
''Η συνεχιζόμενη  διαπλοκή και η περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής ΟΧΗΣ είναι μέγα σκάνδαλο. Θέλουμε να διασωθεί, αυτό επιδιώκουμε και γνωρίζουμε από πόλεμο....

'Ώστε ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος νομίζει ότι θα συγκαλυφθεί (ενδεχόμενη υπό την Εισαγγελική κρίση) υπόθεση απιστίας σε βάρος του δημοσίου;... Εκατοντάδες εκατομμύρια σε διαχρονικά ημέτερους χωρίς να συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις...


ʻʻΚΕ ΑΚΡΙΩΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ

Τα σέβη μου κατ' αρχάς.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την πρωτοβουλία στα πλαίσια των καθηκόντων σας. http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=52e705d7-b40b-42f5-8b20-a76d015b0037

Σήμερα απευθύνθηκα στο γραφείου του αναπληρωτή Υπουργού, εκ μέρους του ΣΠΠΕΝΚ, για τον προσδιορισμό ημέρας ακρόασης το συντομότερο, σχετικά με την τουλάχιστον άστοχη απάντηση του αρμόδιου Υπουργού στην αναφορά ΣΠΠΕΝΚ. Είχα στείλει και το παρακάτω email όταν την είδα στο αρχείο της Βουλής...Έχει ενημερωθεί σχετικά η σύμβουλος του κα .........  που γνωρίζει πολύ καλά την περιβαλλοντική νομοθεσία για τις περιοχές natura, εφόσον έχει αποσπαστεί από την Δ/νση βιοποικιλότητας και με τη σειρά της θα ενημέρωνε σημερα τον κ. Φάμελλο.

Δυστυχώς ο κος Φάμελλος απάντησε στην αναφορά ΣΠΠΕΝΚ που προωθήσατε και συνυπέγραψε ο κος Νικολόπουλος χωρίς να έχει μελετήσει "τον φάκελο" της Καρύστου ή άλλως.

Θα πρέπει να σας πληροφορήσω πως επί κου Σκουρλέτη αδειοδοτήθηκαν επιπλέον 11 αιολικοί σταθμοί της Rf Energy εντός της ΖΕΠ ΟΧΗΣ  (πέραν αυτών της ΕΝΕL, βλ. περιεχόμενο e- mail) . Οι κύριοι μέτοχοι της εταιρείας είναι η First Energy Holdings Ltd, συμφερόντων Οικογένειας Ρέστη  με μερίδιο 50% και η F.G. Europe Α.Ε. συμφερόντων  Γεώργιου Φειδάκη  με μερίδιο 50%.

Πρόκειται για επιπλέον 225 ονομαστικά MW (η πραγματική ισχύς εξαρτάται από τον λεγόμενο συντελεστή φόρτωσης των αιολικών που στην Εύβοια/Κάρυστο  είναι της τάξης του 0,30+ της ονομαστικής ισχύος) και οι ανεμογεννήτριες 75  V-90/3ΜW, δηλαδή θηριώδεις, σαρώνουν 4+στρέμματα οι πτερωτές του ρότορα και ο σχεδιασμός προβλέπει  επιπλέον υπόγειο καλώδιο διασύνδεσης, βλ. ΑΕΠΟ


Όπως καταλαβαίνετε η Κάρυστος με αυτές τις αδειοδοτήσεις αλλάζει ριζικά φυσιογνωμία, μετασχηματίζεται σε αυτό που έχει εύστοχα έχει ονομαστεί  "αιολική Πτολεμαίδα".

Που είναι η δημοκρατία εν προκειμένω κε Ακριώτη; Ρωτήθηκαν οι κάτοικοι σχετικά; Γνωρίζουν τι θα συμβεί στην περιοχή τους; Η ΟΧΗ χάνει την φυσικότητα της και θα είναι πλέον Ζώνη Ειδικής Προστασίας ανεμογεννητριών και όχι βιοποικιλότητας κλπ, αλλά δεν είναι της παρούσης αυτά.

Το παρόν αποστέλλεται με την παράκληση να συντομευθεί ο χρόνος αναμονής της ακρόασης από τον αναπληρωτή Υπουργό με την δική σας θα παρακαλούσαμε παρουσία. Τα στοιχεία  που έχουμε στην διάθεση μας αποδεικνύουν υφαρπαγή κλπ των ΑΕΠΟ κατόπιν υποβολής αναληθών περιβαλλοντικών δηλώσεων του άρθρου 6 παρ. 3 της Οδηγίας για τους οικοτόπους κλπ.

Η αδειοδότηση έργων σε περιοχές natura είναι μια ειδική και απαιτητική διαδικασία και οι υπηρεσίες περιβάλλοντος είναι διαλυμένες ή άλλως....................................................

Κύριε Ακριώτη ο Πρωθυπουργός δηλώνει ότι:  «Αν βγεις έξω στο δρόμο και ρωτήσεις για αυτή την κυβέρνηση, πολλοί μπορεί να μας πουν ψεύτες αλλά κανείς δεν θα πει ότι είμαστε διεφθαρμένοι ή ανήθικοι ή ότι βάλαμε το δάχτυλο στο βάζο με το μέλι» και πως ο Συριζα πολεμάει το παλαιό διεφθαρμένο σύστημα. Αυτό όμως, επιτρέψτε μου, πρέπει να αποδειχθεί και η υπόθεση των αιολικών στην Κάρυστο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία.

Σας το λέω και το υπογράφω. Θα ξεσπάσει μεγάλο σκάνδαλο με τις αδειοδοτήσεις αιολικών στην Κάρυστο και όχι μόνο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ως προς τα  δύο αιολικά του ομίλου Μυτιληναίου στις θέσεις Χελώνα και Πύργος Καρύστου και αυτά της Τερνα ομοίως, υπάρχει αίτηση για υπαγωγή στο λεγόμενο πακέτο Γιούνκερ


Προειδοποιώ ότι θα αποσταλεί τις επόμενες ημέρες φάκελος τεκμηρίωσης για μη σύννομη χορήγηση ΑΕΠΟ και άμεση σημαντική απειλή περιβαλλοντικής βλάβης στην ΖΕΠ ΟΧΗΣ σχετικά και με τις ανωτέρω αδειοδοτήσεις προς το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων  και το ΕΤΕπ.

Δεν θα κάνουμε πίσω και κυρίως δεν συναλλασόμεθα, κατά την πολιτική και χρηματική έννοια

Θέλουμε να διασωθεί η ΟΧΗ. Αυτό επιδιώκουμε και γνωρίζουμε από πόλεμο.

Ότι και να γίνει πάντως η σκιά θα είναι βαριά για όσους παραβιάζουν την νομιμότητα.

Άλλα περιμέναμε από τον Συριζα και όχι συνέχιση της διαπλοκής


















Ευχαριστώ
Μετά Τιμής
Αντ. Κανδηράκης

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...