Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Απαντητική επιστολή των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας στον Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανό

Με ενδιαφέρον διαβάσαμε την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κυρίου Σπανού για το θέμα της εγκατάστασης σταθμού μετωπικών διοδίων επί της οδού Σχηματάρι-Χαλκίδα στο ύψος Καλοχωρίου-Παντειχίου.
Με πραγματική έκπληξη όμως διαπιστώσαμε ότι ενώ στους αποδέκτες της ήταν οι νυν Βουλευτές και Υπουργοί της Εύβοιας, δεν υπήρχαν (αλήθεια γιατί;) οι Βουλευτές που ψήφισαν, και μάλιστα δύο φορές και το 2007 και το
2014, την απαράδεκτη σύμβαση παραχώρησης και φυσικά την εγκατάσταση των διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο. Αναφερόμαστε στους κυρίους Σίμο Κεδίκογλου και Κώστα Μαρκόπουλο, ο οποίος μάλιστα σήμερα έδωσε αγωνιστικό παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Αιδώς Αργείοι! 

Ωστόσο, η θέση του Αντιπεριφερειάρχη είναι θέση θεσμικού εκπροσώπου και όχι εκπροσώπου συγκεκριμένου κόμματος. Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί παρέλειψε να πει ποιοι υπέγραψαν τη σύμβαση παραχώρησης με την εταιρία «Νέα Οδός Α.Ε.» για την κατασκευή μετωπικών διοδίων το 2007 (Σουφλιάς) και την επικαιροποίησή της το 2014 (Χρυσοχοΐδης). 

Ας επιτραπεί λοιπόν σ’ εμάς να επισημάνουμε ότι δεν είναι άλλοι από τα δύο μεγάλα κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που Κυβέρνησαν επί δεκαετίες τη χώρα και τελικά την χρεωκόπησαν.

Για να γίνει πιστευτή η κραυγή αγωνίας τόσο του κυρίου Σπανού όσο και των άλλων όψιμων διαμαρτυρόμενων, όπως του κυρίου Παγώνη, του κυρίου Κεδίκογλου κλπ, ρητή προϋπόθεση είναι Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ των δεδομένων του παρελθόντος και η ΚΑΤΑΔΙΚΗ της πολιτικής που εφαρμόστηκε. 

Είναι συγκεκριμένοι αυτοί που σε αγαστή συνεργασία με μεγαλοεργολάβους συνέταξαν μια σύμβαση που επιβαρύνει τον νομό. Θα πρέπει επιτέλους σε ένα πολιτισμένο και ευνομούμενο κράτος να είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει συνέχεια και συνέπεια.

Δεν είναι ανεκτό να απεκδύονται των ευθυνών τους και να γίνονται κήνσορες αυτοί που κυβέρνησαν επί δεκαετίες, μόνο και μόνο επειδή δεν κυβερνούν πιά. Αυτή η χώρα δεν ανακαλύφτηκε τα τελευταία δύο χρόνια. Δεν είναι η χαμένη Ατλαντίδα που τη βρήκαμε ξαφνικά!

Εμείς λοιπόν, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού Εύβοιας από την αρχή ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε αντίθετοι με την εγκατάσταση του συγκεκριμένου σταθμού διοδίων και θα συνεχίζουμε όπως από την πρώτη στιγμή να βρισκόμαστε σε όλες τις κινητοποιήσεις για τον σκοπό αυτό. Σε αυτήν την κατεύθυνση καταβάλουμε από τη θέση μας στο κοινοβούλιο και σε συνεργασία με τους Υπουργούς μας, κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί η πιο συμφέρουσα λύση για τον πολίτη. 

Κλείνοντας, ευχόμαστε πως όλοι αυτοί οι αποδέκτες στους οποίους κοινοποιήσατε την επιστολή, παρά την αδιαφορία που επέδειξαν στο παρελθόν, έστω και τώρα να αφουγκραστούν και να συνδράμουν στο δίκαιο αίτημα των συμπολιτών μας.

Με εκτίμηση 
Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ν. Εύβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...