Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Σύγχρονος μουσειακός χώρος το παλιό εργοστάσιο στη Χαλκίδα

Με προϋπολογισμό 1.250.000 ευρώ εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ένα σημαντικό έργο πολιτισμού για την Εύβοια και ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα.

Πρόκειται για τις παρεμβάσεις για την οργάνωση μόνιμης έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδας «Αρέθουσα», σε συνέχεια της συνολικής αναμόρφωσης και μετατροπής του ομώνυμου πρώην εργοστασίου σε ένα σύγχρονο, σημαντικό μουσείου, έργο προϋπολογισμού 5.5 εκατ. ευρώ.

Ο συγκεκριμένος χώρος, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Εύβοιας, της Σκύρου και
της Αυλίδας, αλλά και για τις πολιτιστικές δραστηριότητες της Χαλκίδας. 

Για ευκαιρία γνώσης και ανάπτυξης έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο έργο. 

«Τα έργα για τον πολιτισμό και τα μουσεία μας, συνδέουν το παρελθόν, την ιστορία μας με το μέλλον. Είναι έργα που μας δίνουν τη δυνατότητα όχι μόνο για την προβολή της κληρονομιάς μας, αλλά και για τη δημιουργία πόλων έλξης επισκεπτών. 

Με αυτούς τους δύο στόχους, προσπαθούμε να αντλούμε πόρους για την αξιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των μουσείων μας και των αρχαιολογικών μας χώρων. Κάθε έργο για τον πολιτισμό ανοίγει δρόμους ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της ζωής, της παιδείας και της οικονομίας μας».

Τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...