Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

H Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας για την Πρωτομαγιά

Κάλεσμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Παραλία Χαλκίδας


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι στο εμπόριο,

Στο εμπόριο έχουμε φτάσει στο σημείο οι όροι εργασίας να συγκρίνονται με αυτούς του προηγούμενου αιώνα. Ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων απασχολείται με οποιαδήποτε άλλη σχέση εργασίας εκτός από 8ωρη – 5μερη σταθερή δουλειά. Οι ελαστικές μορφές εργασίας αποτελούν σχεδόν κανόνα. 
Πατώντας σε αυτή τη βάση το κεφάλαιο του κλάδου, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, τα πολυκαταστήματα κλπ, διαμόρφωσαν με το πολιτικό προσωπικό τους μια σειρά αντεργατικών νόμων και μνημονίων στην προσπάθειά τους να ανακάμψουν από την καπιταλιστική οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. Για να διευρύνουν τα κέρδη τους, να προχωρήσουν τη συγκεντροποίηση του κλάδου πήραν μέτρα όπως οι Λευκές Νύχτες, τα εορταστικά ωράρια, τώρα μεθοδεύουν και το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές. Έχουν ήδη πάρει μέτρα για μειώσεις μισθών, συντάξεων, φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο και χαράτσια για τους εργαζόμενους και στοχεύουν τώρα στην απελευθέρωση των απολύσεων, το τελείωμα κάθε έννοιας συλλογικής διεκδίκησης με το νέο συνδικαλιστικό νόμο. 

Μπορούμε να βάλουμε φρένο σε όλα αυτά; Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση αυτή;

Η Εργατική Πρωτομαγιά, μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ δείχνει το δρόμο για τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι. Η 1η Μάη εδώ και 131 χρόνια αποτελεί ημερομηνία σταθμό για την εργατική τάξη και τους αγώνες της, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και  στη χώρα μας. Η εξέγερση των εργατών στο Σικάγο με αίτημα την καθιέρωση του 8ωρου και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας είναι μία κορυφαία στιγμή της πάλης των τάξεων.
Αυτά τα ίδια αιτήματα είναι και σήμερα επίκαιρα θυμίζοντας με τον πιο σκληρό τρόπο πως  ό,τι η  εργατική τάξη κατακτάει με αιματηρούς αγώνες η αστική τάξη τα παίρνει πίσω με την παραμικρή αναδίπλωση του εργατικού κινήματος.

Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς και διεκδικούμε την άμεση ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. 
Αυτό είναι και το μήνυμα της Πρωτομαγιάς.

Υπερασπιζόμαστε τις σύγχρονες ανάγκες μας στη δουλειά και στη ζωή αφού στην ειρήνη τους μας θέλουν αναλώσιμα υλικά για τις μηχανές τους και στον πόλεμό τους αναλώσιμα για τα κανόνια τους. Όταν τα μνημόνια, τα αντεργατικά μέτρα δεν τους φτάνουν για ν’ ανακάμψουν από την κρίση τους, προσανατολίζονται σε πιο δραστικές ενέργειες όπως είναι η καταστολή των εργατικών αγώνων, το ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των δρόμων μεταφοράς και το ξαναχάραγμα των συνόρων. Σε όλα αυτά, η ελληνική αστική τάξη και η εκάστοτε κυβέρνηση δεν μένει αμέτοχη και προσπαθεί να διεκδικήσει μερίδιο από τη λεία μέσα στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.
  

Οι  εκμεταλλευτές μας και οι κυβερνήσεις τους δεν θα διστάσουν στιγμή να μας εμπλέξουν σε έναν καινούριο πόλεμο είτε αμυντικό, είτε επιθετικό, αν αυτό υπηρετεί τα συμφέροντά τους. Για ακόμη μια φορά ετοιμάζονται να γκρεμίσουν με τον πόλεμό τους, ότι έχει αφήσει όρθιο η 
ειρήνη τους. 
Το δικό μας συμφέρον είναι η δική μας οργάνωση, με μοναδικό κριτήριο το ταξικό. Εργάτες Έλληνες και ξένοι ενωμένοι απέναντι στον κοινό αντίπαλο.
Ο μόνος φόβος που έχουν είναι η οργάνωσή μας, γι’ αυτό και υιοθετούν νέους νόμους για να την χτυπήσουν.

Απεργούμε «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά»

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απαιτήσουμε:
Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που εξελίσσονται και σε αυτές που ετοιμάζονται. Να γυρίσουν πίσω πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές. Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
Όχι δαπάνες πολεμικές για το ΝΑΤΟ, αλλά για τις ανάγκες της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
Όχι στην αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
Όχι στο μίσος των εθνικιστών. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Απομόνωση σε όλους τους εργασιακούς χώρους της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
Να κλείσει η βάση της Σούδας.
Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Τιμάμε, συνεχίζουμε τους αγώνες της τάξης  μας.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!
Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση
10:30πμ στο Στρογγυλό Παραλίας Χαλκίδας

Καλούμε επίσης στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά, Τετάρτη 7.30μμ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Παράλληλα δείχνουμε την εργατική μας αλληλεγγύη μαζεύοντας στο χώρο της εκδήλωσης τρόφιμα για τους συναδέλφους του ΖΟΥΡΑ όπως επίσης και παιχνίδια για τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στον καταυλισμό της Ριτσώνας. 

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...