Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Όχι στην κατάργηση του του ΓΕΛ Βασιλικού ως Εξεταστικού Κέντρου


Οι περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές που εφαρμόζονται 7 χρόνια τώρα στην χώρα μας, κυρίως στις κοινωνικές δαπάνες, εκτός των άλλων, έχουν πλήξει και την εκπαίδευση.

Θύμα αυτών των πολιτικών είναι και η κατάργηση του Εξεταστικού Κέντρου του ΓΕΛ Βασιλικού και η συγχώνευση του στο Εξεταστικό Κέντρο  του 1ου ΓΕΛ  Χαλκίδας με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Η απόφαση αυτή είναι μη αποδεκτή:

Γιατί δεν λαμβάνει υπόψη

το μέγεθος του Σχολείου (Γ΄τάξη: 93 μαθητές και μαθήτριες), την περιοχή που καλύπτει (όλο το Ληλάντιο μέχρι τις παρυφές της Ερέτριας) και τις χιλιομετρικές αποστάσεις.

παιδαγωγικά και ψυχολογικά κριτήρια: οι υποψήφιοι μαθητές και μαθήτριες πρέπει να έχουν την ηρεμία, για να μπορέσουν να αποδώσουν σύμφωνα με τις ικανότητές τους και ταυτόχρονα για να συμμετέχουν ισότιμα με τους άλλους υποψηφίους στις πανελλαδικές δοκιμασίες.

την άποψη του Συλλόγου των Διδασκόντων

το κόστος της μετακίνησης των μαθητών και μαθητριών, με λεωφορεία και Ταξί, από τον τόπο κατοικίας τους στην Χαλκίδα.

το γεγονός ότι απέχουμε λίγες μέρες από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Δεν είναι αποδεκτό το μόνο κριτήριο αυτής της απόφασης, να είναι το λειτουργικό κόστος της Λυκειακής Επιτροπής! Αν βάλουμε κάτω τα νούμερα αυτό το επιχείρημα είναι και εσφαλμένο…

Συνυπογράφουμε την αντίθεση που έχουν εκφράσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο Σύλλογος Διδασκόντων και κυρίως στεκόμαστε στο πλευρό των μαθητριών και των μαθητών του ΓΕΛ Βασιλικού.

Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης να αναθεωρήσει την απόφασή του και να την αποσύρει.
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ   ΚΙΝΗΣΕΙΣ

Χαλκίδα 26 Απριλίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...