Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ - Και ξαφνικά η Πρωτομαγιά... από ΑΠΕΡΓΙΑ έγινε επίσημη ΑΡΓΙΑ.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, καταπολέμησης της ανεργίας, της φτώχειας & του κοινωνικού αποκλεισμού της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ, Θάνος Παλαιολόγος, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

Και ξαφνικά η Πρωτομαγιά... από ΑΠΕΡΓΙΑ έγινε επίσημη ΑΡΓΙΑ.
Η 1η Μαΐου είναι ημέρα πάλης για την εργατική τάξη σε παγκόσμιο επίπεδο. Με τις συγκεντρώσεις και τις πορείες οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα προβάλλουν, ειρηνικά, τα κοινωνικά και οικονομικά τους αιτήματα και καθορίζουν το
διεκδικητικό τους πλαίσιο. 

Ουδέποτε οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα ζήτησαν από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις να κηρυχθεί η 1Η Μαΐου ως ημέρα επίσημης ΑΡΓΙΑΣ. 

Η Κυβέρνηση οφείλει, αντί να κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια και τερτίπια, δήθεν ότι είναι δίπλα στο λαό - δίπλα στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους, να δώσει άμεσα λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χώρα, ο λαός, οι εργαζόμενοι. 

Παριστάνουν τον φίλο του λαού, αλλά πλέον και οι πιο δύσπιστοι αντιλήφθηκαν ότι η εν λόγω Κυβέρνηση είναι ο χειρότερος εχθρός μας. Για ακόμα μία χρονιά οι εργαζόμενοι βιώνουν συνεχείς και σημαντικές υποχωρήσεις στις κατακτήσεις και δικαιώματα τους. 

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και η μεσαία τάξη γίνονται τα εύκολα θύματα μιας ανελέητης φορολογικής επιδρομής και της αποδόμησης του κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος. 

Η αλήθεια, η υπευθυνότητα και ο σωστός σχεδιασμός για την ανασυγκρότηση του Κράτους, την ανάπτυξη και την έξοδο της Χώρας από την κρίση, είναι η μόνη στάση που σέβεται την αγωνία του ανέργου και την αβεβαιότητα του εργαζόμενου. 

Σε μία χώρα που τα ποσοστά ανεργίας είναι πολύ υψηλά και δη στην Εύβοια – τον τόπο μας – που έχει χαρακτηριστεί και ως το νησί της ανεργίας, όπου η μία επιχείρηση, δυστυχώς, κλείνει η μία μετά την άλλη, για να μειωθούν τα ποσοστά ανεργίας, για να μην κλείσουν και άλλες επιχειρήσεις, για να ανοίξουν νέες επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, δεν αρκούν μόνο λόγια, χρειάζεται δουλειά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...