Bουλευτές Εύβοιας

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη πλατεία Καρύστου

Δυναμικό ήταν το παρόν πολιτών της Ν. Καρυστίας, στη Συγκέντρωση-Διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 23 Απριλίου στη Πλατεία Καρύστου.

Σημεία αναφοράς της συγκέντρωσης: Η 'Άφαντη'' δημοτική αρχή Καρύστου. Οι ''Εξαφανισμένοι'' βουλευτές, και πολίτικοι παράγοντες της Ευβοίας - Στη ευρωβουλή φέρνει το θέμα των δασικών χαρτών-και αιολικών πάρκων της Νότιας Καρυστίας ο Ευρωβουλευτής Επαμεινώνδας Μαριάς που παρευρέθη στην συγκέντρωση

Οι αντιδράσεις για την σύνταξη των νέων Δασικών Χαρτών της Νότιας Καρυστίας, η απίστευτη προχειρότητα τους, τα στενά χρονικά περιθώρια ακόμη και μετά παράταση προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων για τους ιδιοκτήτες, άλλα και ότι οι δασικοί χάρτες λειτουργούν εν τέλει ως Δούρειος Ίππος στην επέλαση των Αιολικών Εταιριών στην περιοχή προκαλούν τεράστιες αντιδράσεις.

Κάτοικοι, φορείς, και όσοι απεύθηναν λόγο ζήτησαν και σε αυτήν τη συγκέντρωση από την πολιτεία, την απόσυρση η «τις αναγκαίες διορθώσεις στην ανάρτηση των δασικών χαρτών και χωρίς τις υπέρογκες επιβαρύνσεις» να μη.... «χρησιμοποιηθούν οι δασικοί χάρτες, και γενικότερα η δασική πολιτική, ως εργαλείο που όχι μονό απειλεί τις περιουσίες τους, άλλα ''στρώνει'' τελικά το δρόμο στην περαιτέρω επέλαση και εγκατάσταση των αιολικών εταιριών στη ήδη υπερκορεσμένη περιοχή...»

Η αναστάτωση και η αγανάκτηση όλων περισσεύει, με τους ιδιοκτήτες γης (έλλειψη σχεδιασμού και προχειρότητας της πολιτείας) να μπαίνουν σε μία χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία, προκειμένου να αποδείξουν, ότι γη που έχουν κληρονομήσει από τους προγόνους τους, ή έχουν αποκτήσει με αγώνες μιας ζωής, τους ανήκει όντως...

Την ίδια στιγμή έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό στους πάντες πλέον ότι με την οριστική ανάρτηση των νέων χαρτών, η μεγαλύτερη έκταση της περιοχής μας χαρακτηρίζεται οριστικά δημόσια δασική με ότι συνεπάγεται σε αυτό. Δηλαδή στις περαιτέρω αδειοδοτήσεις Αιολικών Πάρκων στη περιοχή, και τις καταστροφικές συνέπειες αυτών σε ένα από δω και στο εξής εξαιρετικά υποβαθμισμένο περιβάλλον...

Τα τεράστια σε όγκο και σε έκταση έργα σε ένα παράλογο σχεδιαζόμενο αναπτυξιακό μοντέλο  (στο όνομα της «πράσινης ανάπτυξης» στη Νότια Εύβοια που θα καταστρέψει ανεπιστρεπτί το φυσικό τοπίο το περιβάλλον, και θα θέσει σε κίνδυνο πολύτιμους φυσικούς πόρους (νερό), δημιουργώντας ένα αφιλόξενο και βιομηχανικό τοπίο),  πρέπει να βρει απέναντι σύσσωμη την αντίσταση όλης της τοπικής κοινωνίας.
Τα παραπάνω ήταν μεταξύ άλλων τα σημαντικότερα σημεία που τόνισαν όλοι οι ομιλούντες  

Λόγο στη συγκέντρωση απεύθηναν, μέλη της επιτροπής αγώνα,  η πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Καρυστίας κα Χ. Μπερέτη, ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Νότιας Καρυστίας Ευάγγελος Σφυρίδης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ''Αλλιως'' Ισίδωρος Παπαλυμπέρης, ενώ στην δυναμική του ομιλία ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς δεσμεύτηκε να φέρει προς συζήτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αιολικών  πάρκων στη Νότια Καρυστία.

Είναι σαφές πλέον ότι οι εξελίξεις από εδώ και στο εξής στο άμεσο επόμενο διάστημα θα είναι ραγδαίες με κλιμακούμενο συνεχή αγώνα των Φορέων και πολιτών της Νότιας Καρυστίας






















11 σχόλια:

  1. Οι περισσότερες ομιλίες ηταν επικίνδυνα ανακριβης στα στοιχεία τα οποία μνημονευαν. Μόνο οτι θα ψοφησουν όλες οι κατσικες δεν μας είπαν. Σε σωστά πλαισια σοβαροτητος και προβληματισμων μονο οι τοποθετησεις του κου Παπαλυμπερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Κος Παπαλυμπέρης έχει ξεχάσει που είναι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλιού. Εχεί να πατήσει κάτι μήνες. Έκανε ο Δήμαρχος ενημέρωση επάνω στο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Απριλίου, στην Συντονιστική επιτροπή που μιλάει για απούσα Δημοτική αρχή. Αλλά στην Πλατεία κάνετε τους μάγκες.

      Διαγραφή
    2. Ποια ενημέρωση εννοείς? Αυτή που μας ενημέρωσε ότι δεν συμμετέχει? ( ήσουν εκεί ?)

      Διαγραφή
    3. O Παπαλυμπέρης έλειπε στο δημοτικό συμβούλιο που η επιτροπή ζητούσε την συμμετοχή του δήμου στην διαμαρτυρία, μπροστά στον κόσμο όμως κάτι λέμε. Κανονικά θα έπρεπε ο συνδιασμός του να είναι πρωτεργάτης. Όλα καταγράφονται για την ώρα της ψήφου αν αποφασίσει να μας ζητήσει πάλι.

      Διαγραφή
  2. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΦΥΓΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως είσαστε και εσείς μαζιτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και σχετικα με τις κατσικες: Πιθανο και να ψοφησουν η να καουν σε καμμια πυρκαγια απο τα καλωδια των αιολικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Κάρυστος νομίζω ότι έχει και Περιφερ.Σύμβουλο; Την είδε κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ένα Μαριά θέλουμε δω, και όχι κακέκτυπα του αείμνηστου δημάρχου Χατζηνικολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή