Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκίδας για ψήφισμα υπέρ του Δήμαρχου Πατρέων

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 20/2/2017, η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε προς έγκριση το ακόλουθο ψήφισμα συμπαράστασης στο Δήμαρχο Πατρέων ενόψει και της δίκης του στις 23/2/2017 γιατί αρνήθηκε να διευκολύνει τη δράση των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑ «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

To Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων στέκεται αλληλέγγυο στον δήμαρχο Πατρέων, Κ. Πελετίδη που είναι κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος, επειδή
- κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας - το 2015 ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δεν διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. 

Στην δίωξη του δημάρχου εμπλέκονται: το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο δήμαρχος, λοιπόν, βρέθηκε στο εδώλιο στις 13 Φλεβάρη 2017 και η δίκη συνεχίζεται στις 23 Φλεβάρη. Τον δήμαρχο έχει μηνύσει ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτης.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πατρέων κατηγορείται επειδή δεν έδωσε στη Χ.Α στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από Ερώτηση που είχαν καταθέσει τα φασιστοειδή στη Βουλή. Θυμίζουμε ότι η επίμαχη απόφαση του Δήμου Πατρέων ανέφερε τα εξής: «Ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δεν θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο».

Πρόσφατα άλλωστε, γίναμε όλοι μάρτυρες της ρατσιστικής και ξενοφοβικής δράσης της Χρυσής Αυγής με επιθέσεις και τραμπουκισμούς σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ). 

Η δίωξη του Δημάρχου είναι εξέλιξη επικίνδυνη για όλο το λαό και στην Πάτρα και είναι τεράστιες οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Τη δυνατότητα δίωξης είχε περιγράψει ο ίδιος ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και νυν Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, απαντώντας σε Ερώτηση των φασιστών της Χρυσής Αυγής το καλοκαίρι του 2015, για το αν θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον δήμαρχο Πάτρας.

Να αποσυρθεί τώρα από την κυβέρνηση η δικαστική δίωξη του αγωνιστή δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη, o oποίος υλοποίησε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης του.

Χαλκίδα 20/2/2017 

Από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο και διά στόματος του βουλευτή Εύβοιας κ. Πρατσόλη, υπήρξε διαμαρτυρία για τις ευθύνες που αποδίδονται στο ψήφισμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λέγοντας πως η κυβέρνηση δε μπορεί να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης.

Στο ίδιο πνεύμα και οι υπόλοιπες παρατάξεις συμφώνησαν στην έκδοση ψηφίσματος που να εκφράζει την αλληλεγγύη του Δημοτικού Συμβουλίου στο δήμαρχο Πατρέων, καθώς διώκεται γιατί υλοποίησε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της πόλης του, ζητώντας παράλληλα τη θέσπιση νομοθετικού πλαισίου που να μην επιτρέπει στο μέλλον τέτοιου είδους διώξεις. 

Σα Λαϊκή Συσπείρωση, νοιώθουμε την ανάγκη να σημειώσουμε – σχολιάσουμε τα εξής: 

Α) Η ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην εγκληματική Χρυσή Αυγή και τις πρακτικές της είναι έκδηλη. Παρά τις δολοφονικές επιθέσεις του φασιστικού μορφώματος, η «τυφλή δικαιοσύνη» επιτρέπει στους εγκληματίες να κυκλοφορούν ελεύθεροι ενώ την ίδια στιγμή, υπουργοί της κυβέρνησης παρελαύνουν φωτογραφιζόμενοι μαζί τους στο Καστελόριζο και τη Ρω. 

Β) Τη δυνατότητα δίωξης του δημάρχου Πατρέων, είχε περιγράψει ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής και τότε υπουργός εσωτερικών Νίκος Βούτσης, όπως άλλωστε επισημαίνεται και στο ψήφισμα που καταθέσαμε.

Γ) Η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έθεσε ζητήματα νομιμότητας των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου- που κρατά πολιτική θέση αρχής απέναντι στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής- με το αιτιολογικό ότι δεν έχει έλθει σε γνώση της κάποια δικαστική απόφαση που να τη χαρακτηρίζει εγκληματική οργάνωση! 

Έτσι, η κυβέρνηση που με «αριστερό τακτ» τσεκουρώνει τη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού, διακηρυγμένος εχθρός των οποίων είναι τα φασιστοειδή (το απέδειξαν με τις εγκληματικές τους ενέργειες στο Πέραμα, με τους τραμπουκισμούς τους στα σχολεία, με τα δουλεμπορικά που στήνουν για να εξασφαλίζουν φτηνά εργατικά χέρια για το κεφάλαιο), επιτίθεται με τις δυνάμεις καταστολής στο λαϊκό κίνημα, αλλά αναβαπτίζει στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ τα φασιστοειδή! 

Η απάντηση απέναντι στο φασισμό- ναζισμό και τους εγκληματίες της ΧΑ δίνεται καθημερινά από το λαϊκό κίνημα, δίνεται από το λαό της Πάτρας που εκδηλώνει τη συμπαράστασή του στον κομμουνιστή δήμαρχο, δίνεται από τους μαζικούς φορείς εργαζομένων, εκπαιδευτικών και γονιών που καλοσωρίζουν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία ενάντια στο δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. 

Όσο για τη στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στο ναζισμό και τις οργανώσεις του, ο καθένας κρίνεται από τη στάση του και ο λαός μπορεί και πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...