Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Να ενταχθεί το λιμάνι Μαντουδίου στη ναυσιπλοΐα της χώρας

Την επίσκεψη στελεχών της Επιθεώρησης πλοίων στο λιμάνι του Μαντουδίου, προτείνει ο Σίμος Κεδίκογλου, προκειμένου να ελεγχθεί η πρόοδος του έργου, αλλά και για την πρόληψη τυχόν παραλείψεων λεπτομερειών για την άνεση και διευκόλυνση της ναυσιπλοΐας.

Με ερώτηση, που κατέθεσε προς τους Υπουργούς: Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Εσωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης, ζητά να ενημερωθεί για το πώς προγραμματίζεται η ένταξη του νέου λιμένα στη ναυσιπλοΐα της χώρας, δεδομένου ότι σύντομα θα αναπτυχθεί και
παραλιμενικός οικισμός. 

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι το λιμάνι στην παραλία του Μαντουδίου (Κυμάσι) αλλάζει εντελώς τα δεδομένα της προσόρμισης τόσο προς τις Β. Σποράδες και τον Παγασητικό κόλπο όσο και προς το ανατολικό Αιγαίο (Μυτιλήνη, Σάμος, Χίος κ.λ.π), τη Β. Ελλάδα και Μαύρη Θάλασσα.

Παράλληλα, είναι πρώτος παράγοντας οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Με τη χρήση του πορθμείου Αρκίτσας - Αιδηψού η Δυτική και Βόρεια Ελλάδα διευκολύνεται ιδιαίτερα για τις προσορμίσεις προς Βορρά και Ανατολή. 

Συνεπώς, είναι αυτονόητο, ότι το λιμάνι θα επιδράσει πολύ θετικά στον τουρισμό αλλά και στη διοχέτευση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της βορειοκεντρικής Εύβοιας, προς νέες αγορές, καθώς ενοποιεί παραγωγικές δραστηριότητες Ανατολικής και Δυτικής και Νησιωτικής Ελλάδας και βοηθά καθοριστικά τη μεταλλευτική παραγωγή του Μαντουδίου.



Η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τους:
1. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή 
2. Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη
3. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου

Χάρη στις προσπάθειες και των Υπηρεσιών σας η παραλία Μαντουδίου απέκτησε λιμάνι κατάλληλο για πλοία ανοικτής θαλάσσης. Το λιμάνι ήδη λειτουργεί και υπολογίζεται εντός του έτους να ολοκληρωθεί.

Προς τούτο είναι σκόπιμη μία επίσκεψη στελεχών της Επιθεώρησης πλοίων και για την πρόοδο του έργου, αλλά και για την πρόληψη τυχόν παραλείψεων λεπτομερειών για την άνεση και διευκόλυνση της ναυσιπλοΐας.

Το λιμάνι στην παραλία του Μαντουδίου (Κυμάσι) αλλάζει εντελώς τα δεδομένα της προσόρμισης τόσο προς τις Β. Σποράδες και τον Παγασητικό κόλπο όσο και προς το ανατολικό Αιγαίο (Μυτιλήνη, Σάμος, Χίος κ.λ.π), τη Β. Ελλάδα και Μαύρη Θάλασσα. Παράλληλα είναι πρώτος παράγοντας οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. 

Με τη χρήση του πορθμείου Αρκίτσας - Αιδηψού η Δυτική και Βόρεια Ελλάδα διευκολύνεται ιδιαίτερα για τις προσορμίσεις προς Βορρά και Ανατολή. 

Είναι αυτονόητο ότι το λιμάνι θα επιδράσει πολύ θετικά στον τουρισμό αλλά και στη διοχέτευση της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της βορειοκεντρικής Εύβοιας, που είναι εξαιρετικής ποιότητας, προς νέες αγορές. 

Γενικότερα ενοποιεί παραγωγικές δραστηριότητες Ανατολικής και Δυτικής και Νησιωτικής Ελλάδας και βοηθά καθοριστικά τη μεταλλευτική παραγωγή του Μαντουδίου.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται ο κ.κ. Υπουργοί:

Πως προγραμματίζεται η ένταξη του νέου λιμένα στης ναυσιπλοΐα της χώρας δεδομένου, ότι σύντομα θα αναπτυχθεί και οικισμός παραλιμενικός;

Ο ερωτών βουλευτής
Σίμος Κεδίκογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...