Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Λιμνοδεξαμενή κάμπου Καρύστου καί πυρκαγιές

Αγαπητοί φίλοι τού blog. Θέλω να επισημάνω το γεγονός ότι ένας γιατρός καλά κάνει και ασχολείται με θέματα εκτός ιατρικής γιά νά περνά την ώρα του αλλά δέν φταίνε σε τίποτα οι υπόλοιποι από εμάς να διαβάζουμε οτι "κακώς καταλήγουν τά νερά που πηγάζουν από τις πηγές τού Όχη στή θάλασσα...κλπ.." ή ότι " η ανανεώσιμη ενέργεια είναι το μέλλον..."ή ότι "χρειαζόμαστε ηλεκτρική ενέργεια..?"

Καί το τελευταίο καί καλύτερο, να προτείνει τη λύση της λιμνοδεξα-μενής σαν μεγάλο πυροσβεστήρα των πυρκαγιών οι οποίες, ως γνωστό από όλους ,προκαλούνται σε μεγάλο βαθμό από τήν εναέρια μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος.


Πώς τα συνδυάζει όλα αυτά ο κύριος Μαμάς; Φαίνεται ότι προκειμένου να συγκρουστεί με τις εταιρίες κατασκευής αιολικών πάρκων,ο κύριος αυτός καί οι όμοιοί του,ψάχνουν για απίθανες λύσεις στό πρόβλημα τών πυρκαγιών.

Βέβαια δέν διαφωνώ ότι όσον αφορά τήν άρδευση τού κάμπου τής Καρύστου,η λιμνοδεξαμενή υπό προϋποθέσεις ,θα λύσει το πρόβλημα.

Όμως δέν πρέπει νά  κατασκευάσουμε φράγματα σέ ποτάμια με νερό όλο το χρόνο καί σημαντικό παρόχθιο οικοσύστημα, όπως ο ποταμός Δημοσάρης ή άλλα παρόμοια ποτάμια μέσα σε φαράγγια.

Μπορούμε όμως να συγκεντρώσουμε νερά χειμάρρων πού έχουν νερό μόνο τό χειμώνα,όπως γίνεται σε πολλά νησιά τού Αιγαίου μέ μεγάλη επιτυχία. Ας μαζέψουμε το νερό τής βροχής καί ας αφήσουμε τα νερά των ποταμών να ρέουν στην κοίτη τους όπως αποφάσισε η Μητέρα Φύση γιατί αρκετά επεμβήκαμε στο έργο της με καταστροφικές συνέπειες.

Ή αιολική ενέργεια,σάν ανανεώσιμη πηγή ενέργειας,είναι μιά καλή λυση χωρίς να είναι και πανάκεια, αλλά μόνον όταν χωροθετείται σωστά, όχι σε προστατευόμενες περιοχές NATURA όπως είναι η Νότια Καρυστία, και πρέπει απαραίτητα να  εξυπηρετεί τις ανάγκες σε ρεύμα της τοπικής κοινωνίας η οποία υφίσταται και τις περιβαλλοντι-κές επιπτώσεις.

Επί πλέον, υπάρχουν αρκετές αντιρρήσεις όσον αφορά τη συνεισφορά τών ανεμογεννητριών στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Προτείνω στόν κύριο Μαμά τό βραβευμένο ντοκυμαντέρ "Ο Ασκός του Αιόλου" το οποίο σύντομα θα προβληθεί στήν Κάρυστο από τόν Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας γιά καλύτερη ενημέρωσή του .

Όσον αφορά τις ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια,υπάρχει καί η λύση της οικονομίας στήν ανεξέλεγκτη κατανάλωσή της από όλους μας. Και τελικά ναί ,ειδικά γιά το θέμα των πυρκαγιών, νά συγκρουστούμε με τίς εταιρίες κατασκευής αιολικών πάρκων.

Πρέπει να υπογειοποιήσουν όλα τα καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος από τα αιολικά πάρκα στους υποσταθμούς.

Άν δέν τούς αρέσει αυτή η λύση ,δικό τους πρόβλημα. Και ο Δήμος Καρύστου πρέπει να έχει το προβάδισμα σε αυτή την κινητοποίηση .

Μετά τιμής 
Καλές Γιορτές
Βαρελά Βασιλική Πολιτικός Μηχανικός















1 σχόλιο:

  1. Επί τέλους!Μία διαφορετική άποψη εκτός από τήν προπαγάνδα τών
    Εταιριών.Μιά ερώτηση:Έστω ότι είναι σωστή η άποψη για τη λιμνοδεξαμενή καί τίς πυρκαγιές.Κύρε Μαμά καί συμπολίτες.Τό καλοκαίρι τού1917 δεν είναι μακρυά.Θα καούμε πάλι;Τί έχει κάνει ο
    Δήμος γιά νά αποτρέψει νέες καταστροφές;Έχει πιεστεί η ΔΕΗ για να
    Καθαρίζει τούς στύλους από τή σκόνη το καλοκαίρι;Η να λάβει οποιοδήποτε άλλο μέτρο επιβάλεται για τήν πρόληψη πυρκαγιών από την
    Μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος;Έχετε ακούσει κάτι τέτοιο;Παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι γιά το θέμα νά τό δημοσιοποιήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...