Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ψήφισμα στήριξης από το Επιμελητήριο για την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας

Εγκρίθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ευβοίας Ψήφισμα Στήριξης που υπέβαλε το Μέλος του Δ.Σ του επιμελητηρίου Γιάννης Μαραγκός, και αφορά την προσπάθεια του περιφερειάρχη Στερεάς, για την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας.




ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ


Μαραγκός Γιάννης
Μέλος Δ.Σ.
Επιμελητηρίου Ευβοίας
Εμπορικό Τμήμα

ΘΕΜΑ: Ψήφισμα στήριξης της προσπάθειας του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

Ως γνωστόν ο νομός Ευβοίας συμπεριλαμβανομένης της Σκύρου λόγω γειτνίασης με την βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων έχει συμπεριληφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση στους νομούς με τους υψηλότερους κατά κεφαλήν Α.Ε.Π. κοινώς στις «πλούσιες περιοχές» της Ελλάδας. Κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι εντελώς πλασματικό.

Οι συνέπειες αυτού του «στατιστικού λάθους» όπως το αποκαλούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η υποχρηματοδότηση όλων των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων προς την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος με αποτέλεσμα η Εύβοια και η Σκύρος να συγκαταλέγονται σε μειονεκτικότερη θέση έναντι των υπολοίπων όσο αφορά την οικονομική αλλά και την
κοινωνική ανάπτυξη τους.


Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κύριος Κώστας Μπακογιάννης στα πλαίσια ανάδειξης αυτού του θέματος, στους Ευρωπαίους εταίρους πρόσφατα είχε συναντήσεις με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου και απέσπασε δηλώσεις στήριξης τόσο από την κυρία Corina Gretu όσο και από την πρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής ανάπτυξης κυρία Iskra Mihaylova.


Στην προσπάθεια αυτή του κυρίου Μπακογιάννη, της αναπροσαρμογής του περιφερειακού χάρτη χρηματοδότησης, κατά την προσωπική μου πάντα εκτίμηση, δεν διέκρινα ότι η στήριξη της κυβέρνησης αλλά και των ανθρώπων του νομού που την εκπροσωπούν ήταν η αναμενόμενη.

Με βάση τα ανωτέρω καλώ το Δ.Σ. του επιμελητηρίου:
  • α) Σε έκδοση ψηφίσματος κατά της κυβερνητικής αδιαφορίας σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που σκοπό έχει την οικονομική, κοινωνική αλλά και βιοτική ανάπτυξη του νομού.
  • β) Την στενή συνεργασία του Επιμελητηρίου Ευβοίας με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με κοινά σημεία δράσης προς κάθε κατεύθυνση.
  • γ) Κοινοποίηση του ψηφίσματος στα υπουργεία Οικονομίας, οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Ημερ/νία : 28/11/16 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...