Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Το ετήσιο φόρουμ του INSULEUR στην Εύβοια

Το Επιμελητήριο Ευβοίας μετά από αλλεπάλληλες και συντονισμένες προσπάθειες κατάφερε να επιτύχει την διεξαγωγή του ετήσιου φόρουμ του INSULEUR (Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) στις 4/11/2016 στην Εύβοια, με θέμα: «Tourism Planning and Management of EU Insuleur Regions».

Το INSULEUR είναι ένας Ισχυρός Ευρωπαϊκός θεσμός που παρεμβαίνει στην Ε.Ε. επισημαίνοντας τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, υποβάλλοντας συγκεκριμένες προτάσεις και παρατηρήσεις με στόχο την επίτευξη πολιτικών για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των νησιών των επιχειρήσεων και των κατοίκων τους.

Στο εν λόγω φόρουμ θα τεθούν και θα αναλυθούν σημαντικότατα θέματα που αφορούν τα Ελληνικά νησιά, κυρίως οι νέες δυνατότητες, τρόποι και πρακτικές για την επιχειρηματική ανάπτυξη των νησιών κυρίως δε όσον αφορά τον τουριστικό Τομέα, αλλά και θέματα που σχετίζονται με τους συντελεστές ΦΠΑ και τις φορολογικές ελαφρύνσεις, τα κίνητρα ανάπτυξης για την νησιώτικη οικονομία, κλπ.

Η διοργάνωση του φόρουμ πέραν της σημαντικότητας του ως μια σημαντική ευρωπαϊκή οικονομική σύσκεψη στην οποία θα παρευρεθεί μεγάλος αριθμός αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως επίσης και επιφανών εκπρόσωπων του Ευρωπαϊκού Επιμελητηριακού Χώρου, θα αποτελέσει συνολικά ένα σπουδαίο γεγονός για την πόλη μας και το νομό μας που θα είναι για 2 ήμερες στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής επιχειρηματικότητας και όχι μόνο, αφού τη διοργάνωση θα καλύψουν μεγάλα ευρωπαϊκά κέντρα και μέσα ενημέρωσης του τηλεοπτικού, ηλεκτρονικού και γραπτού χώρου.

Η Τιμή που αποδόθηκε από τον ευρωπαϊκό θεσμό στο Επιμελητήριο Εύβοιας, στον νομό και στην πόλη της Χαλκίδας είναι μεγάλη και ο Φορέας προτίθεται να πραγματοποιήσει μια άρτια διοργάνωση, αντάξια τόσο του επίπεδου που της αξίζει όσο και του τόπου που την φιλοξενεί.

Δεδομένου ότι η διεξαγωγή του φόρουμ του INSULEUR θα συμβάλλει στην όλη προσπάθεια για την ανάπτυξη της νησιωτικής επιχειρηματικότητας - προβάλλοντας και τονώνοντας παράλληλα την ευβοϊκή τουριστική ταυτότητα – το Επιμελητήριο Εύβοιας καλεί τις ευβοϊκές επιχειρήσεις να ανταποκριθούν.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...