Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ με αφορμή τα κενά στα σχολεία σε Κάρυστο και Μαρμάρι

Παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς συνεχίζουν να υπάρχουν μεγάλα κενά στα σχολεία της περιοχής. Ιδιαίτερα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια Καρύστου και Μαρμαρίου, Λύκειο Καρύστου και ΕΠΑΛ Καρύστου) η κατάσταση είναι απαράδεκτη.

Στο Γυμνάσιο της Καρύστου, στο οποίο κάνουν μάθημα 245 παιδιά, λείπουν 2 φιλόλογοι, 2 μαθηματικοί, 1 φυσικός, 1 καθηγητής πληροφορικής και 1 γυμναστής.

Οι μαθητές της Δευτέρας και Τρίτης Γυμνασίου δεν έχουν κάνει ώρα μαθηματικά και φυσική, ενώ στο σχολείο έχει να τοποθετηθεί γυμναστής τρία
χρόνια.

Να καλυφθούν ΑΜΕΣΑ όλα τα κενά

Μετά τη δίκαιη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καρύστου και τη δημόσια καταγγελία της κατάστασης το Υπουργείο Παιδείας, με δηλώσεις στελεχών του σε τηλεοπτικό σταθμό, ισχυρίζεται πως θα καλυφθούν τα κενά του Γυμνασίου Καρύστου ως την Τρίτη 18/10.

Καλούμε τους γονείς, τους καθηγητές και τους μαθητές να είναι σε επαγρύπνηση! Να μη κάνουν βήμα πίσω από το δίκαιο αίτημα της άμεσης κάλυψης όλων των κενών.

Αγωνιστικά να διεκδικήσουν οι γονείς όλων των σχολείων της περιοχής την κάλυψη των κενών που συνεχίζουν να υπάρχουν. Να διεκδικήσουν μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για να λυθεί οριστικά το ζήτημα των κενών.

Η κατάσταση στην παιδεία είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου! Αφορά τα παιδιά μας!

Μάλιστα, η κατάσταση αυτή υπάρχει (και αφορά τα σχολεία όλης της χώρας) παρά τη μείωση των διδακτικών ωρών, που άφησε τους εκπαιδευτικούς χωρίς δουλειά και τους μαθητές με κουτσουρεμένες γνώσεις, στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου από τη φετινή σχολική χρονιά!

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να πετύχει «μ΄ένα σμπάρο δυο τρυγόνια». Συνεχίζοντας στα χνάρια των προηγούμενων, εφαρμόζει τον «κόφτη» στην παιδεία για να εξοικονομήσει χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο και τις επενδύσεις του μέσω του νέου «αναπτυξιακού νόμου».

Ταυτόχρονα προσαρμόζει την εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες, στις ανάγκες του κεφαλαίου για φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό, που εύκολα θα υποτάσσεται και θα δέχεται τις απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις και τις μειώσεις μισθών.

Η πρόταση του ΚΚΕ για το σχολείο

Η πρόταση του ΚΚΕ για το Ενιαίο 12χρονο Σχολείο Γενικής Παιδείας είναι η μόνη που μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών για ολόπλευρη μόρφωση, που να τους δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουν τους νόμους κίνησης της φύσης και της κοινωνίας. Το σχολείο αυτό βεβαίως δε μπορεί παρά να είναι δημόσιο και δωρεάν για όλους τους μαθητές, με μόνιμο εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό.

Στο σχολείο αυτό δε θα υπάρχουν τα φαινόμενα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι σήμερα μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς όπως: οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, τα κενά, οι ελλείψεις σε υποδομές, βιβλία κλπ, η ανάγκη για φροντιστήρια. Δε θα υπάρχουν γιατί το σχολείο αυτό θα υπάρχει για να υπηρετεί της ανάγκες της κοινωνίας και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Το σχολείο αυτό έχει ως προϋπόθεση να πάρουν οι εργαζόμενοι τα «κλειδιά» της οικονομίας στα χέρια τους, να οικοδομήσουν τη σοσιαλιστική κοινωνία.

Για μια τέτοια κοινωνία και ένα τέτοια σχολείο για τα παιδιά μας αξίζει να παλέψουμε σήμερα!

14 Οκτώβρη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...