Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδεικνύει την πιο αντιδημοκρατική συμπεριφορά των τελευταίων δεκαετιών

Για προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ποδηγετήσει τα Μέσα Ενημέρωσης, αναζητώντας όχι τη συναίνεση, αλλά συνενόχους έκανε λόγο ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό.


Σχολιάζοντας τις εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και της συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης δήλωσε:

«Ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες έχει υφαρπάξει τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητες του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και τις έχει μεταβιβάσει στον υπερκαναλάρχη Υπουργό Επικρατείας. Δεν υπάρχει περίπτωση η Νέα Δημοκρατία να συναινέσει στον «εξευτελισμό» του Συντάγματος και στον «ευνουχισμό» μιας Ανεξάρτητης Αρχής. 

Πρέπει οι αρμοδιότητες να επιστρέψουν στο ΕΣΡ και να ακολουθήσει η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών με μεγαλύτερο αριθμό αδειών, μέχρι 16 πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς υπάρχουν οι απαιτούμενες τεχνικές δυνατότητες».

Σε ό, τι αφορά τη στάση που θα τηρήσει σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία ο Σίμος Κεδίκογλου απάντησε: «Ισχύει η δέσμευσή μας, ότι μόλις γίνουμε κυβέρνηση θα αλλάξουμε το νόμο Παππά, ο οποίος ταιριάζει σε απολυταρχικά καθεστώτα και όχι σε μία ευρωπαϊκή Δημοκρατία. 

Η πρόταση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να δοθούν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και να γίνει η αδειοδότηση των καναλιών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Αν δεν μπορεί να το κάνει η κυβέρνηση, ας αποχωρήσει να το κάνουμε εμείς σωστά. Πρέπει να σεβόμαστε τα βασικά θεμέλια της Δημοκρατίας μας. 

Η Δικαιοσύνη είναι βασικότατος πυλώνας της Δημοκρατίας μας και αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης, εκτελεστικής εξουσίας, να επιβληθεί στη Δικαιοσύνη μάς ανησυχεί πάρα πολύ. Από αυτή την κυβέρνηση έχουμε δει την πιο αντιδημοκρατική συμπεριφορά των τελευταίων δεκαετιών. 

Και την ίδια ώρα οι Έλληνες βαρυγκωμούν από τη φοροεπιδρομή, διαλύεται η οικονομία μας με τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες , που κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί μέσα στην κρίση να δέχονται τώρα τη χαριστική βολή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...