Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Επέκταση Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου

Την δυνατότητα επέκτασης Σταθμών Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) που εξαιρούσε προηγούμενη διάταξη έδωσε στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου η τροποποιήσει του άρθρου 53 του ν. 998/1979 που ψηφίστηκε στη Βουλή 

Νίκος Μπαράκος (Αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου) Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι με το νόμο που ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή στις 22/09/2016 με τίτλο «Δασικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις και άλλες Διατάξεις», τροποποιήθηκε η παράγραφος 3α του άρθρου 53 του ν. 998/1979 και έτσι επεκτάθηκε η δυνατότητα εγκατάστασης και λειτουργίας Σταθμών Μεταφόρτωσης μετά των συνοδών τους έργων και
στις περιοχές της Κρήτης και της Εύβοιας, που η προηγούμενη διάταξη εξαιρούσε. 


Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, σε συνέχεια απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να τροποποιηθεί ο ανωτέρω νόμος και να δοθεί η δυνατότητα να χωροθετηθούν οι 2 ΣΜΑ που είναι απαραίτητοι για τη μεταφορά των απορριμμάτων σε χώρους πλησίον των αποκατεστημένων ΧΑΔΑ. 

Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος νόμος απαγόρευε την εγκατάσταση ΣΜΑ σε δασικές εκτάσεις, ενώ, παραδόξως, επέτρεπε όλες τις άλλες εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ενημερώθηκαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και παρουσιαστήκε εκτενώς και πλήρως η θέση του δήμου.

Κρίνουμε σκόπιμο να ευχαριστήσουμε τον αν. Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη και τους συνεργάτες του, τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού και ιδιαιτέρως τον κ. Πρατσόλη που αναγνώρισαν το δίκαιο αίτημα του Δήμου μας και βοήθησαν ώστε να προωθηθεί η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...