Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Ίδρυση Ειδικού Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΕΑ στα Καμάρια Ιστιαίας

Ευοδώθηκαν οι πολλές και επίπονες προσπάθειες της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού κας Λίνας Ευσταθίου και των συνεργατών της για την επιδιωκόμενη ίδρυση Ειδικού Σχολείου ΑΜΕΑ στα Καμάρια.

Μετά από σειρά επαφών, επίπονων προσπαθειών, αλλά και συνεχών οχλήσεων προς τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών ανακοίνωσαν πριν λίγες μέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Α.Φ. 2513 12/8/2016) την
απόφασή τους (αρ.131360/Δ3) για την ίδρυση Σχολικής Μονάδος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Καμάρια. Επισημαίνεται πως το Σχολείο των Καμαρίων θα εξυπηρετεί παιδιά, προερχόμενα από κάθε περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.


Το Σχολείο αυτό θα συμπληρώσει τη λειτουργία του ήδη λειτουργούντος Ειδικού Σχολείου του Ν. Πύργου για παιδιά μέχρι 11 ετών, αφού θα φιλοξενεί παιδιά ηλικίας μεγαλύτερης των 12 ετών.

Με αυτόν τον τρόπο επισφραγίζεται και επίσημα η βούληση σύσσωμης της Κοινωνίας ολόκληρης της Βόρειας Εύβοιας για την παροχή ίσων ευκαιριών σε όλα τα παιδιά της περιοχής μας.

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, ευτυχής για την ευτυχή κατάληξη των προσπαθειών του, βεβαιώνει τους Δημότες, ότι θα συνεχίσει, απτόητος από τα εμπόδια, τους αγώνες του προς την κατεύθυνση της Κοινωνικής Μέριμνας, της Ανάπτυξης και του Πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...