Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση- Κάλεσμα της Λαικής Ενότητας Ν.Καρυστίας

Σε αγωνιστική ενωτική επαγρύπνηση ενάντια στους ''μνημονιακούς παραδομένους  κυβερνώντες'', καλεί όλους τους πολίτες της Καρυστίας η Πολιτική Επιτροπή της Λαϊκής Ενότητας Ν.Καρυστίας.
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα η ΛΑ.Ε. Ν. Καρυστίας αναφέρει:

Φίλες και Φίλοι,

Η Λαϊκή Ενότητα Ν. Καρυστίας, τα μέλη και οι φίλοι της δίνουμε το παρόν μαζί με όλους τους πολίτες της περιοχής μας αλλά και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες-κτηνοτρόφους, τους συνταξιούχους και προπάντων την νεολαία, για την οργάνωση του αγώνα με πρώτο στόχο την ακύρωση των μνημονίων, την διαγραφή του χρέους, την ανατροπή της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης. Επιδιώκουμε την ανατροπή όλων των πολιτικών που θυσιάζουν τις ζωές μας στο όνομα του Ευρώ, που το έχουν καταστήσει εθνικό μύθο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εγχώριων και διεθνών ελίτ. Αυτοί που ξεπουλούν τον δημόσιο πλούτο και εξαθλιώνουν τον λαό με εργαλείο ένα χρέος για το οποίο ο λαός δεν ευθύνεται, αλλά και που σε τελική ανάλυση δεν είναι βιώσιμο. Εργαλείο τους όμως είναι και ένα πολιτικό σύστημα σε παρακμή, που με ιδιοτελή υπεροψία, συντάσσεται με τους δανειστές τοκογλύφους, για την διατήρηση των καρεκλών της εξουσίας.

Αυτές οι ώρες δεν μπορεί να αφιερώνονται από τους πολίτες στην παθητική παραλυτική ενατένιση της τραγωδίας, η οποία συχνά επενδύεται από τους ίδιους με οργή, απογοήτευση, γκρίνια, και αγανάκτηση προς πάσα κατεύθυνση και ακόμη συχνότερα με την μοιρολατρία του "όλοι ίδιοι είναι, τίποτε δεν γίνεται και δεν υπάρχει άλλη λύση, γι' αυτό ας βολευτούμε στην σιγουριά της εξαθλίωσής μας και έχει ο Θεός...” Σήμερα όμως, όλες οι οι ζωντανές και ανυπότακτες ριζοσπαστικές, αριστερές, πατριωτικές, δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις του ελληνικού λαού, οφείλουν να στρατευτούν σε ένα μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο. Σε ένα νέο σύγχρονο ΕΑΜ που θα φέρει στο προσκήνιο μια νέα εθνική, δημοκρατική, κοινωνική και ταξική αντίσταση του ελληνικού λαού, ικανή να σαρώσει τα άθλια μέτρα και τα μνημόνια που τα γεννά η κρίση ενός παρηκμασμένου μονεταριστικού καπιταλιστικού συστήματος και που μετατρέπουν αυτόν τον τόπο σε έρημη χώρα. Ενός σχιζοφρενή Νεοφιλελευθερισμού  ο οποίος στο όνομα της πλήρους ομογενοποίησης των αγορών, αλλά και των λαών, επιφέρει εξαθλίωση της κοινωνίας, οικονομικό μαρασμό των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, κατάρρευση της ηθικής, της δικαιοσύνης, παρακμή του πολιτικού και πολιτειακού συστήματος καθώς και πολλές άλλες μορφές παρακμής. Η παιδεία, η υγεία, η κοινωνική μέριμνα υποβαθμίζονται εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης που η Ε.Ε και  το Δ.Ν.Τ. επιβάλλουν. 

Με το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό Ν/Σ που κατέθεσε  η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή, επιβάλλονται άκρως αντιλαϊκά μέτρα ύψους 5,4δις (3% του ΑΕΠ) που θα πλήξουν σκληρά μισθωτούς και συνταξιούχους και ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Τα 1,8δις αφορούν περικοπές συντάξεων, 1,8δις άμεσους φόρους και ακόμη 1,8δις έμμεσους φόρους. Επί πλέον, σύμφωνα με τα "τεκταινόμενα", θα ψηφιστούν και επί πλέον μέτρα (εφεδρικό Μνημόνιο) ύψους 3,6δις ανεβάζοντας το συνολικό λογαριασμό των βαρών στα 9δις...!!!

Πριν η χώρα βρεθεί σε κατάσταση μη αναστρέψιμη, οφείλουμε όλοι και όλες να βρεθούμε μαζί σε ένα νέο ΕΑΜ, των σύγχρονων περιστάσεων και των συνθηκών του 2016, και μπορούμε να σαρώσουμε τους νέο μνημονιακούς παραδομένος  κυβερνώντες και τους παλαιομνημονιακούς καιροφυλαχτούντες, που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες  στην θέση του χαλίφη.

Η Πολιτική Επιτροπή της ΛΑ.Ε.  Ν. Καρυστίας καλεί όλους τους εργαζόμενους και όλον τον λαό να πυκνώσουν τις γραμμές της, να δώσουμε τον αγώνα ενωτικά, μαζί με όλες τις δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά την φτώχεια, την δυστυχία, τους πολέμους, τον ρατσισμό, και τον ναζισμό. Τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς πείνα, ανεργία, δυστυχία, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Όλο και περισσότεροι/ες  μέχρι να πλημμυρίσει η Ελλάδα με τον λαό και την νεολαία σ' ένα πάνδημο συναγερμό, όπως στην κατοχή και όπως στο πρόσφατο μεγάλο "ΟΧΙ" του δημοψηφίσματος. Αν το πιστέψουμε και το επιδιώξουμε μπορούμε. Ναι το μπορούμε, γιατί εδώ που φτάσαμε έχουν κοπεί οι γέφυρες της επιβίωσής μας με στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

Και μη ξεχνάμε κορυφώνουμε τους αγώνες μέχρι τις 15 Μαΐου  μέρα παγκόσμιας κινητοποίησης, με σημαία τις ολονύκτιες κινητοποιήσεις της Γαλλίας, στην οποία όλοι/ες συμμετέχουμε ολόθερμα, πρώτα απ´ όλα οι νέοι και νέες.

Λαϊκή Ενότητα Ν.Καρυστίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...