Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Διαμαρτυρία του Συνδέσμου Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Καρύστου για τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις

Έντονη δυσαρέσκεια του κλάδου των ελεύθερων επαγγελματιών και βιοτεχνών Καρύστου  για τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις.

Ο σύνδεσμος επαγγελματοβιοτεχνών Καρύστου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις που ετοιμάζονται να εφαρμοστούν και είδαν το φως της δημοσιότητας.

Θεωρούμε ότι οι παράλογες ληστρικές ρυθμίσεις του σχεδίου Νόμου για το ασφαλιστικό δεν πρέπει να προχωρήσουν. Καταργούν στην πράξη την ιδιωτική πρωτοβουλία και αφανίζουν οριστικά τον στυλοβάτη της οικονομίας, τον Έλληνα ελεύθερο επαγγελματία ο οποίος και παράγει.


Ενώ το αρμόδιο υπουργείο θεωρεί ότι το μέσο εισόδημα του ελεύθερου επαγγελματία είναι 7.500 ευρώ, αγνοεί το γεγονός ότι το 50% δεν αποδίδει τις ασφαλιστικές του εισφορές και ότι αυτοί τελικά που καταφέρνουν ακόμη να επιζήσουν θα καταστραφούν. Όλοι αυτοί που δηλώνουν εισοδήματα πάνω από 10.000 ευρώ το χρόνο θα επιβαρυνθούν υπέρογκα, διπλασιάζοντας και τριπλασιάζοντας τις εισφορές τους και στην ουσία θα σβήσουν. 

Θα σβήσουν καθώς η συνολική επιβάρυνση στο φορολογητέο τους εισόδημα θα εκτοξευτεί στο 70% μαζί με τους φόρους και τις λοιπές επιβαρύνσεις.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες  Καρύστου καταγγέλλουν  τις πρόχειρες  σκέψεις και προτάσεις του υπουργείου που μόνο κακό κάνουν στον έντιμο ελευθεροεπαγγελματία και τελικά καταστρέφουν οριστικά τον παραγωγικό ιστό και γκρεμίζουν από τα θεμέλια την ίδια τη χώρα. 

Οι επαγγελματοβιοτέχνες  Καρύστου δηλώνουν ότι αντιστρατεύονται τέτοιου είδους λογικές και πρακτικές και συστρατεύονται με τους άλλους επιστημονικούς συλλόγους της χώρας και μαζί με τους άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, θα συμμετάσχουν στις οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις υπάρξουν, σαν αντίδραση στα νέα μέτρα που προωθούνται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο 
Του Συνδέσμου Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Καρύστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...