Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Οι σύγχρονοι Ιαβέρηδες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου υποβαθμίζουν εντελώς το Δημοτικό Συμβούλιο

Κύριε Μπουραντά: «Δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου!»

Σύμφωνα με τον Κώδικα της Τ.Α. ο Δήμαρχος είναι το εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Στον Δήμο μας όμως εμμονή και αυτοσκοπός του Δημάρχου Θαν. Μπουραντά και των δημοτικών του συμβούλων είναι “η κεφαλή επί πίνακι” του πρώην Δημάρχου Δημήτρη Θωμά!!

Σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, σε θέματα ακόμα που δεν άπτονται των οικονομικών, στο
μικρόφωνο αλλά και μακριά από αυτό, επιδίδονται σε μια κούρσα καταγγελιών, ύβρεων και αόριστων συκοφαντιών κατά της διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου τα προηγούμενα έτη.

Για άλλη μία φορά στο προχθεσινό συμβούλιο της 23ης Οκτωβρίου ακολουθώντας την ίδια τακτική, στο τελευταίο θέμα του Δ.Σ. και ώρα 12:30μμ (!!!) ο κ. Σαμαράς μαζί με τον πρόεδρο της Β θμιας σχολικής επιτροπής αναφέρθηκαν στο θέμα της οικονομικής διαχείρισης των Σχολικών Επιτροπών κατά τα έτη 2011 έως 2014. 

Σ ΄αυτή τους την εισήγηση, που την αυλαία άνοιξε ο κ. Σαμαράς, με αόριστες και ατεκμηρίωτες καταγγελίες, ανεμίζοντας χαρτιά που δεν μπορούσαν, κατά τα λεγόμενά τους να βγάλουν στη δημοσιότητα, εξαπέλυσαν κατηγορίες κατά των πρώην προέδρων των σχολικών επιτροπών δίχως, ανέντιμα λειτουργώντας, να έχουν συζητήσει αλλά ούτε κάν να τους έχουν ενημερώσει νωρίτερα για τα «ευρήματά» τους, μετά την έρευνα που πραγματοποίησαν …δίκην εισαγγελέων. 

Παράλληλα, ύβρεις και άναρθρες κραυγές ακουγόντουσαν για άλλη μια φορά τόσο από δημοτικούς Συμβούλους όσο και από κλακαδόρους που έμειναν ως αργά για να απολαύσουν το δωρεάν θέαμα! 

Και όλα αυτά βέβαια υπό την ανοχή αλλά και το σιγοντάρισμα των Μπενάκη- Μπουραντά κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του πανταχού παρόντα Γκοσιμίδα.

Από την άλλη, κανένα σχόλιο, καμία συζήτηση, καμία αυτοκριτική, ούτε καν μια απλή ενημέρωση, για την υποστελέχωση των σχολείων, για το Νηπιαγωγείο και το Δημ. Σχολείο Ζαράκων που μόλις ξεκίνησε η λειτουργία του, για το Δημ. Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αργυρού που έκλεισε, για το καμένο 1ο Δημ. Σχολείο Κύμης (που για δεύτερο χειμώνα μένει έρμαιο στον καιρό), για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που δεν λέει να ολοκληρωθεί, για το Ειδικό Σχολείο στο Πράσινο που χάθηκε, για το σχολείο Βιτάλου που απειλείται με κλείσιμο και για το οποίο οι γονείς των παιδιών τρέχουν μόνοι τους για να το σώσουν δίχως καμία βοήθεια ή συμπαράσταση από την Δημοτική Αρχή.

Κουβέντα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλα πλέον τα σχολεία που θα μεγεθυνθούν το χειμώνα που έχουμε μπροστά μας.

Σε αυτή τη λογική λοιπόν διαχείρισης που έχει πλέον επικρατήσει στα δημοτικά συμβούλια και τα οποία διαχειρίζεται κατά το δοκούν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μια λογική που επαναλαμβάνεται όλο και πιο συχνά σε κάθε συνεδρίαση μεθοδευμένα και προγραμματισμένα, εμείς,

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα ξανασυμμετάσχουμε!.

Θα αποχωρούμε κάθε φορά που ως εισαγγελείς θα φέρνουν με τέτοιες μεθόδους θέματα για την προηγούμενη διαχείριση, μετατρέποντας τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε λαϊκά δικαστήρια.. 

Μια συνειδητή τους επιλογή που έχει ως στόχο να κρύψει την δική τους ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα, που κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτή από τους πολίτες. 

Και βέβαια να κρατάει την «ομάδα» τους συσπειρωμένη απέναντι στον «εχθρό».

Να επισημάνουμε επίσης, ότι τα Δημοτικά Συμβούλια δεν είναι στοιχειωδώς προετοιμασμένα. Οι εισηγήσεις είτε έρχονται κατά τη διάρκεια του συμβουλίου είτε ποτέ (!). 

Κύριε Μπουραντά,

Ως συνδυασμός δείξαμε αρκετή υπομονή μέχρι σήμερα, δεδομένου ότι είχαμε μπροστά μας μια νέα δημοτική αρχή. Έχει περάσει όμως ενάμισης σχεδόν χρόνος και η ανοχή μας πλέον εξαντλήθηκε. 

Σας απευθύνουμε ακόμα μία φορά έκκληση να σταματήσετε τις προκλήσεις. 

«Δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου»

Η κοινωνίας μας δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με αυτή την διαρκή αντιπαράθεση που συνεχώς επιδιώκετε, αλλά απαιτεί την μέγιστη δυνατή συναίνεση. 

Κατανοείστε επιτέλους ότι δεν βρίσκεστε στο Δημοτικό συμβούλιο για να παίζετε μυθιστορηματικούς ρόλους Ιαβέρηδων. 

Αρκετούς «Άθλιους» έχει αυτός ο τόπος. 

Αποστείλετε εφόσον έτσι κρίνετε σωστό τις καταγγελίες σας στις αρμόδιες αρχές. Μέχρι εκεί όμως!

Αρχίστε όμως να ασχολείστε σοβαρά με τα θέματα που απασχολούν τους δημότες. 

Επιτέλους ΔΟΥΛΕΨΤΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...