Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή - ενημερωση του "ΕΛΠΙΖΩ" για τις γυναίκες της Καρυστίας

Ο μήνας Οκτώβριος έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία καθώς και από άλλους ορνανισμούς ως «μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού».
Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως. Εκτιμάται ότι μια στις 8-10 γυναίκες εμφανίζει τη νόσο, ενώ στην Ελλάδα υπολογίζονται πως ετησίως εμφανίζονται 4.000 νέα περιστατικά. Ωστόσο, πρόκειται για μια νόσο που, αν διαγνωστεί εγκαίρως, χαρακτηρίζεται από πιθανότητα ίασης που ξεπερνά πολλές φορές το 97%.

Στο περιοδικό του «Ελπιζώ», ο Διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Διόκλειου Νοσοκομείου Καρύστου, κ. Αναστόπουλος Γεώργιος με εκτενές άρθρο του υπογράμισε την αναγκαιότητα της πρόληψης για την ίάση- νίκη κατά του καρκίνου του
μαστού.

Ο Σύλλογος Ελπιζώ συνεργάζεται με φορείς και συλλόγους σε τοπικό και εθνικό επίπεδο για να συνεισφέρει ουσιαστικά τόσο στη ενημέρωση-αντιμετώπιση όσο και στη συνολική φροντίδα της υγείας της γυναίκας.

Της γυναίκας της Καρυστίας που νιώθει μόνη και αδύναμη. Της γυναίκας της Καρυστίας που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νιώθει ποτέ μόνη, όταν δίπλα της υπάρχουν τόσοι πολλοί.

Ο Ελπιζώ δημιουργήθηκε για να μην είναι πότε κανένας μόνος στον αγώνα του κατά της νόσου.

Ο Ελπιζώ, στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας του έργου του για την πρόληψη αλλά και την θεράπεια παρέχει δωρεάν ενημέρωση αλλά και εξέτασεις από εξειδικευμένο χειρουργό μαστού.

Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε πως ανάλογα με τα οικονομικά διαθέσιμα του συλλόγου και σε συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση του ασθενή ο Ελπιζώ μπορεί να ανάλαβει το σύνολο των εξόδων τυχόν επεμβάσεων για τη νόσο αλλά και για άλλους γυναικολογικούς καρκίνους.

Επίσης παρέχουμε σίτιση, φιλοξενία και μεταφορά των οικονομικά ασθενέστερων μελών μας στην Αθήνα κατά την διάρκεια της θεραπείας τους.

Ανανέωστε την συνδρομή σας, αγοράστε το περιοδικό μας, ενημερώστε τους γνωστούς σας για την ύπαρξη μας, γίνετε εθελοντές ή και μέλη, φίλοι και υποστηρικτές του Ελπιζώ.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΟΥΝ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΠΙΖΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...