Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

''Μείζον ηθικό ζήτημα να νομοθετεί ο Κατρούγκαλος για περικοπές συντάξεων''

Μείζον ηθικό ζήτημα να νομοθετεί ο κ. Κατρούγκαλος για περικοπές συντάξεων και πρώην συνεργάτες του να αναλαμβάνουν υποθέσεις εναντίον αυτών των περικοπών.
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά» όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται με αφορμή και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «αυξήσεις φόρων για να μην κόψουν το
κράτος».


Ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα στο λαό, επισημαίνοντας, ότι η τακτική που ακολουθούν του θυμίζει το μυθιστόρημα του Τζωρτζ Όργουελ, το 1984, με τη Νέα Γλώσσα που είχε τότε το καθεστώς που περιέγραφε. 

Κάτι αντίστοιχο ακολουθείται από τον ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα να γίνεται θεσμός, το μνημόνιο να ονομάζεται πρόγραμμα, οι περικοπές συντάξεων να γίνονται επαναυπολογισμός και η κατάργηση των επικουρικών να βαφτίζεται ενσωμάτωση επικουρικών.

Όπως τόνισε, θα πρέπει να δούμε την αλήθεια, το πώς θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και πώς θα καταφέρουμε να φέρουμε ανάπτυξη, κάτι που μόνο από τον ιδιωτικό τομέα μπορεί να επιτευχθεί.

Ο Σίμος Κεδίκογλου επανέλαβε ότι οι δαπάνες και τα έσοδα του Κράτους, του Δημόσιου Τομέα θα πρέπει να ισοσκελίζονται και, επίσης, σταδιακά θα πρέπει να υπάρχουν πλεονάσματα για να αρχίσει η αποπληρωμή, με ένα βιώσιμο τρόπο, του χρέους.

Σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε αυτός ο ισοσκελισμός γίνεται με περικοπές δαπανών και με αύξηση φόρων και στα προηγούμενα χρόνια είχαν 55% μειώσεις δαπανών και 45% αυξήσεις φόρων, ενώ τώρα βλέπουν 90% αυξήσεις φόρων και 10% περικοπές δαπανών, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο σε μία χρονιά όπως είναι το 2015 να αυξάνονται οι δημόσιες δαπάνες και τη ίδια στιγμή να έρχεται μία φορο –καταιγίδα που απειλεί να διαλύσει τα πάντα.

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση για προχειρότητα όσον αφορά στους χειρισμούς της στο θέμα της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, τονίζοντας , πως δεν θα φέρει τα έσοδα που υπολογίζουνε, αντίθετα θα φύγουν μαθητές από τα ιδιωτικά, με αποτέλεσμα να χαθούν αυτά τα έσοδα , ενώ ο αριθμός μαθητών που θα διοχετευθεί στα δημόσια σχολεία θα επιφέρει επιβάρυνση τόσο των δημόσιων οικονομικών όσο και των δημόσιων σχολείων τα οποία ήδη έχουν πολλά κενά. 

Σημείωσε δε πως ήταν απαράδεκτα και τα όσα τελευταία είπε ο Υπουργός Παιδείας κ Φίλης, ότι δηλαδή είναι προνομιούχοι οι εργαζόμενοι γονείς, που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό σχολείο όταν δεν έχουν που να τα αφήσουν γιατί δεν υπάρχουν ολοήμερα δημόσια σχολεία ή είναι προνομιούχα μία μητέρα που μεγαλώνει μόνη της το παιδί της και το στέλνει στο ιδιωτικό σχολείο.

Όσον αφορά στο θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας υπενθύμισε το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη» λέγοντας, ότι περιμένει να δει ποια θα είναι η συνέχεια. 

Μείζον, τέλος, ζήτημα χαρακτήρισε την καταγγελία βάσει της οποίας πρώην συνεργάτες του Υπουργού Εργασίας κ Κατρούγκαλου παίρνουν υποθέσεις για να αντιμετωπίσουν τις νομοθετικές ρυθμίσεις του κ Κατρούγκαλου , αναφέροντας: 

« ο κ. Κατρούγκαλος νομοθετεί για περικοπές συντάξεων, και οι συνεργάτες του αναλαμβάνουν υποθέσεις εναντίον αυτών των περικοπών», ενώ απευθυνόμενος προς την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Αυλωνίτου της έθεσε το εξής ερώτημα: « αν αυτό εσείς το θεωρείται σωστό και ηθικό να το πείτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...